نه هزار كسب و كار تلگرامی تعطیل شد
به گزارش لینك بگیر دات كام جدیدترین آماری كه از مركز رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شده نشان داده است ۹۰۰۰ كسب و كار خرد اینترنتی كه درگیر قطع شدن ارتباطشان از تلگرام هستند در یك هفته اخیر با مشكلاتی مواجه گشته اند.
به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، «دنیای اقتصاد» با انتشار این مطلب نوشت: به قول سید مرتضی موسویان رئیس مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد، در آمار رسمی این سازمان ۱۹ هزار كانال شامددار به ثبت رسیده كه از این تعداد ۹۰۰۰ كانال در رابطه با فروش كالا یا خدمات بوده اند.
به گفته او اما تفكیك این مورد كه چند دسته از این كانال ها صرفا فروش كالا بوده اند ممكن نیست چراكه عرضه این آمار بر مبنای خوداظهاری افراد بوده است.
موسویان با بیان بی اطلاعی از رقم دقیق خسارتی كه این كسب و كارها در طول متوقف بودن فعالیت تلگرام دیده اند، می گوید: «این سوال سختی است چراكه در هر صورت بخش گسترده ای از این كسب و كارها متضرر شده اند اما به علت اینكه ما نظارتی بر مسائل مالی این افراد نداشتیم و این دسته از كسب و كارها هم به صورت علنی درآمدشان را اعلام نمی كنند به صورت دقیق مشخص نمی باشد كه چه ضرری متوجه این بخش شده است. »
از سوی دیگر بعد از قطع تلگرام حالا خیلی از صاحبان این دسته از كسب و كارها تلاش می كنند با استفاده از دیگر شبكه های موجود و ممكن با مشتریان خود ارتباطشان را حفظ كنند. واتس اپ و اینستاگرام همچون همین شبكه هاست اما مسئولان دولتی نظر دیگری دارند و از رشد آماری استفاده كاربران از پیام رسان های داخلی خبر می دهند.
رئیس مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال هم باآنكه این افزایش آمار را تایید می كند اما می گوید بیشتر كاربران رجوع كننده به پیام رسان های داخلی از جنس گروه های خانوادگی یا آموزشی هستند و تا این زمان كسب و كارها و فروشگاه های آنلاین جهت استفاده از این پیام رسان ها مرددند.
موسویان ادامه می دهد: «تمامی پیام رسان های بومی تعداد دنبال كنندگانشان رشد چشمگیری داشته و این افزایش مخاطب درباره پیام رسان سروش به سه برابر هم رسیده است اما همین افراد هم اغلب برای داشتن یك گروه چت خانوادگی یا دریافت خدمات آموزشی به سمت این پیام رسان ها كشیده شده اند و صاحبان كسب و كارها تابحال تصمیم جدی برای رجوع به این شبكه ها از خود نشان نداده اند. »
قابلیت هایی كه تلگرام برای تبادل اطلاعات و آسان سازی دسته بندی آنها برای كاربرانش بوجود می آورد یكی از دلایل محبوبیت آن به حساب می آید. تولید بات های ویژه فروش محصولات در فضای تلگرام هم مهم است. گفته می گردد هزینه تولید هر بات بین ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان بوده است و با ازدست رفتن این كانال های فروش عملا این بات ها هم كاركرد خویش را از دست می دهند.
به گفته موسویان یك موسسه فرهنگی در حال آماده سازی بستری است كه از خیلی از خصوصیت های تلگرام پشتیبانی می كند. او می گوید: «به طور مثال اگر كاربران تلگرام هزینه ای برای ساخت ربات های مخصوص این شبكه كرده اند، در این بستر می توانند از همان ربات ها استفاده كنند چراكه مدل كدنویسی استفاده شده در این بستر بسیار شبیه به تلگرام است. هرچند هنوز برای برگرداندن كاربرانی كه عضو كانال های تلگرام این كسب و كارها بوده اند، راه حلی پیدا نشده است. »
او می گوید «ایتا» نام این پیام رسان است كه فعلا در مرحله آزمایش قرار دارد و به احتمال زیاد بزودی افتتاح خواهد شد اما با وجود طراحی شبكه های داخلی كه قابلیت كاربردی كردن بات های تلگرامی را دارند رئیس مركز رسانه های دیجیتال می گوید دارندگان كسب و كارهای تلگرامی علاقه ای به استفاده از این بسترها ندارند.
3.3 / 5
3675
ناشناس:
۱۳۹۶/۱۰/۱۷ ۲۱:۳۲:۱۰
بیچاره ها کسانی که از این راه نون زن و بچه شون رو درمیاوردن...
هر اتفاقی میافته مردم بیگناه قربانی میشن.
الان هم نوبت کسب و کارهای خرده