كلاهبرداری از كاربران با هك شبكه های اجتماعی


در صورتیكه این روزها دسترسی غیرمجاز به گوشی و شبكه های اجتماعی كاربران بواسطه مهندسی اجتماعی افزایش یافته، كاربران با رعایت نكات امنیتی ساده می توانند از این روش كلاهبرداری ها پیشگیری كنند.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، مهندسی اجتماعی یا social engineering، سوءاستفاده زیرکانه از تمایل طبیعی انسان به اعتماد کردن است که به کمک مجموعه ای از تکنیک ها، فرد را به فاش کردن اطلاعات یا انجام کارهایی خاص متقاعد می کند. خیلی از حملات مهندسی اجتماعی نیازی به اطلاعات فنی تخصصی ندارند و لازم نیست که یک متخصص کامپیوتر و یک هکر حرفه ای به شما حمله کند، بلکه هر یک از افراد جامعه می تواند نقش یک مهاجم را ایفا کند، بدین سبب باید همیشه نسبت به محیط اطراف آگاه بود.
در سیستم مهندسی اجتماعی، مهاجم بجای استفاده از روش های معمول و مستقیم نفوذ جمع آوری اطلاعات و عبور از دیواره آتش برای دسترسی به سیستم های سازمان و پایگاه داده های آن، از مسیر انسان هایی که به این اطلاعات دسترسی دارند و با بهره گیری از تکنیک های فریفتن، به جمع آوری اطلاعات در امتداد دستیابی به خواسته های خود اقدام می کند.
در این راستا پلیس فتا نیز نسبت به هک کاربران به شیوه مهندسی اجتماعی هشدار داد. یکی از روش های کلاهبرداری، دسترسی غیرمجاز به شبکه اجتماعی کاربران و کلاهبرداری از مخاطبان وی است. بدین ترتیب که کلاهبردار گوشی فرد را هک کرده و با دسترسی به شبکه اجتماعی وی، مبادرت به ارسال پیام و درخواست پول بعنوان قرض به مخاطبان وی کرده است.
کلاهبرداران سایبری با روش های مختلفی از قبیل ارسال لینک های آلوده و نصب بدافزارها و برنامه های آلوده مبادرت به دسترسی و نفوذ به گوشیهای هوشمند شهروندان می کنند. همین طور در روشی دیگر که رایج تر است، کلاهبرداران با شماره تلفن شهروندان در شبکه های اجتماعی ثبت نام کرده و کد پیامک شده جهت تایید هویت را نیز با ترفندهای گوناگون از قربانی دریافت می کنند و بعد از فعال سازی شماره قربانی در شبکه های اجتماعی، با آن مبادرت به کلاهبرداری می کنند.
پلیس فتا هشدار می دهد که به هیچ عنوان کدی که برای احراز هویت دریافت می کنید، برای کسی ارسال نکنید، گوشی همراه خودرا حتی برای چند لحظه در اختیار افراد غیرقابل اعتماد قرار ندهید؛ برای اینکه کلاهبرداران در صورت دسترسی به گوشی همراه شما، برای هک حساب شبکه اجتماعی تان فقط به چند ثانیه زمان نیاز دارند، این زمان فقط به اندازه ای نیاز است که کلاهبردار کد ارسال شده از شبکه اجتماعی برای شما را خوانده و سپس آنرا حذف کند.
همین طور لازم است شهروندان در صورت دریافت هرگونه پیامک از مخاطبان و آشنایان خود در خصوص درخواست کمک نقدی بعنوان قرض، ابتدا موضوع را بررسی نموده و با تماس با وی و پرس وجو از اطرافیان، از صحت موضوع مطمئن شوند و هیچگاه با عجله و شتاب و بدون تحقیق در مورد موضوع مبادرت به واریز وجه نکنند.



1399/06/29
14:47:19
5.0 / 5
2128
تگهای مطلب: امنیت , بدافزار , برنامه , پلیس فتا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳