گرفتار تله اینترنت ارزان نشوید
لینك بگیر دات كام: كلاهبرداران از روش های مختلفی برای هدایت كاربران به صفحه های فیشینگ استفاده می نمایند و یكی از این روش ها، ترغیب كاربران به خرید بسته های اینترنت ارزان قیمت است.
به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، یكی از اقدامات كلاهبرداران این است كه با راه اندازی سایت های جعلی كه شبیه به سایت های اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفاده های مالی اقدام می كنند؛ در این شیوه كه اصطلاحاً به فیشینگ مشهور است، بوسیله اطلاعات واردشده توسط كاربران در صفحات جعلی حساب های بانكی قربانیان خالی می شود.
فیشینگ، سایت ها و صفحه های اینترنتی جعلی هستند كه می كوشند بوسیله فریب كاربران اطلاعات مربوط به نام كاربری، پسورد یا اطلاعات كارت بانكی را به دست آورند. از این طریق كاربرانی كه دارای سواد دیجیتالی كمتر هستند، یا ابزارهای به روزنشده استفاده می نمایند، بیش تر در معرض خطر هستند و اطلاعات آنان مورد سوءاستفاده قرار می گیرند.
ایجاد روزانه پنج صفحه جعلی توسط كلاهبرداران
در همین راستا و طبق اعلام رئیس سازمان فناوری اطلاعات در شش ماهه نخست سال جاری ۸۵۷ سایت فیشینگ شناسایی و مسدودسازی شده اند، یعنی روزانه بیشتر از پنج صفحه جعلی توسط كلاهبرداران ایجاد می شود.
بااینكه ماموریت سازمان فناوری اطلاعات به صورت مستقیم شناسایی و مسدودسازی این صفحات نیست و این امر در حیطه وظایف پلیس فتا و بانك ها است؛ اما امیر ناظمی اعلام نموده كه بیشترین شناسایی و مسدودسازی را این سازمان در مركز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای كامپیوتر ای) انجام داده است.
از طرفی روش های مختلفی برای این كار وجود دارد؛ موضوعاتی كه عموما كاربران را به درگاه های بانكی جعلی هدایت می كنند، شامل مواردی همچون خرید شارژ، اینترنت هدیه، سایت های شرط بندی و پیش بینی، یارانه، كارت سوخت، فروشگاه های اینترنتی، فروش فالوئر، باشگاه مشتریان، دریافت و فعال كردن رمز دوم یكبار مصرف می شود. یكی از این راه ها، ترغیب كاربران به فعال كردن بسته های اینترنتی ارزان قیمت است كه كاربران را به صفحه های فیشینگ هدایت می كند و سبب خالی شدن حساب بانكی آنها می شود.
به همین دلیل، پلیس فتا بارها درباره بسته های اینترنت ارزان قیمت آگهی داده است كه افراد سودجو با ایجاد تبلیغات گسترده در فضای مجازی كاربران را ترغیب به خرید بسته های اینترنت ارزان قیمت كرده و از این طریق به درگاه پرداخت جعلی هدایت می كنند.
لازم است كاربران به هیچ عنوان به این گونه تبلیغات اعتماد نكنند و در صورت مبادرت به خرید اینترنتی بسته اینترنتی تلفن همراه حتما از هویت فروشگاه و گرداننده آن اطمینان حاصل كنند.
شهروندان در صورت مواجهه با سایت های مشكوك به فیشینگ، ابتدا آدرس اینترنتی این سایت را بررسی نمایند كه با آدرس اینترنتی اعلامی از مراجع رسمی مغایرت نداشته و درگاه های بانكی متصل به این پایگاه ها با استفاده از پروتكل https و گواهینامه ssl امن شده باشند.
از طرفی لازم است كاربران نسبت به سایت های فیشینگ كه از HTTPS سوء استفاده می نمایند، محتاط باشند، برای اینكه بااینكه HTTPS به مدلول یك اتصال امن و رمزگذاری شده با یك سرور است تا با رمزگذاری ترافیك بین وب سایت و مرورگر، از حریم خصوصی افراد حفاظت كند، اما مجرمان سایبری از این سردرگمی كاربران در مورد HTTPS آگاه هستند و این خود دلیلی بر افزایش سوء استفاده از افراد بوسیله كلاهبرداری به روش فیشینگ است، بنا بر این لازم است كاربران علاوه بر توجه به پروتكل امن HTTPS در ابتدای ادرس سایت، حتما به نشانه صحیح آدرس سایت نیز توجه نمایند.
در این راستا، چندی قبل افزونه ضدفیشینگ درگاه بانكی، توسط مركز آپا دانشگاه سمنان با حمایت مركز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای كامپیوتر ای)، با هدف شناسایی و آگاه ساختن سرویس گیرنده وب از درگاه های جعلی پرداخت اینترنتی ساخته شده است. با فعال بودن این افزونه و هنگام هدایت كاربر به صفحات پرداخت اینترنتی در یك سایت، به صورت خودكار اصل بودن یا فیشینگ بودن آن صفحه تشخیص داده شده و پیام مناسبی به كاربر نمایش داده می شود.
منبع: لینك بگیر دات كام
5.0 / 5
1877
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب گرفتار تله اینترنت ارزان نشوید