اجرای طرح ارتقای سوپركامپیوتر دانشگاه امیركبیر تا دو هفته آینده
لینك بگیر دات كام: رییس دانشگاه امیركبیر با اشاره به پیشنهاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارتقای سوپر كامپیوتر این دانشگاه از تهیه و عرضه طرح ارتقای این سوپركامپیوتر با مشاركت بخش خصوصی در دو هفته آینده اطلاع داد.
به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، سیداحمد معتمدی با اشاره به اهمیت سوپر كامپیوترها و كاربردهای آن، اظهار نمود: طراحی و ساخت سوپر كامپیوتر دانشگاه امیركبیر در سال 1387 آغاز و در سال 1390 با اعتباری بالغ بر دو و نیم میلیارد تومانی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، افتتاح شد.
وی ادامه داد: این سوپركامپیوتر با سرعت بالای 80 ترابایت بر ثانیه یكی از سوپركامپیوترهای قوی در زمان خود بود كه در رتبه 103 دنیا قرار گرفت و برای كارهای علمی، طراحی های مختلف و محاسباتی استفاده می گردد و تابحال هم در حال سرویس دهی است.
معتمدی با اشاره به این كه عمر مفید سوپركامپیوترها بیشتر از 5 سال نیست، خاطرنشان كرد: این طرح از پروژه های دولت دهم بود و باید هر ساله برای به روزرسانی و ارتقای آن بودجه در نظر گرفته می شد كه متاسفانه از سال 90 اعتباری به این طرح تعلق نگرفت و از محل درآمدهای این سوپر كامپیوتر هزینه های پرسنلی و نگهداری آن پرداخت می گردد و تابحال هم این سوپركامپیوتر خدمات مناسبی عرضه كرده است.
وی با اشاره به بازدید وزیر ارتباطات از این سوپركامپیوتر و پیشنهاد وی برای به روزرسانی و ارتقای آن، اضافه كرد: طرح ارتقاء و به روزرسانی این سوپر كامپیوتر در سال های گذشته تهیه و عرضه شده بود و با تاكید و پیشنهاد وزیر ارتباطات این طرح با عنایت به شرایط اقتصادی كشور، دوباره به روزرسانی و در دو هفته آینده برای عرضه آماده می گردد.
رییس دانشگاه امیركبیر با بیان این كه دانش طراحی ساخت و ارتقای سوپر كامپیوترها در داخل كشور وجود دارد، اظهار داشت: اعتبار پیشنهادی مورد نیاز برای ارتقای سوپر كامپیوتر دانشگاه امیركبیر 40 میلیارد تومان است كه امیدواریم نیمی از این مبلغ با همكاری وزارت ارتباطات و نیمی دیگر از ظرفیت های بخش خصوصی در این حوزه تامین گردد.
وی با اشاره به اهمیت حضور بخش خصوصی در این پروژه، اضافه كرد: شركت هایی از بخش خصوصی برای همكاری در این پروژه اعلام آمادگی كردند و با حضور این بخش در این پروژه به اقتصادی شدن این طرح كمك می گردد.
معتمدی با اشاره به خصوصیت های سوپر كامپیوتر ارتقاء یافته پیشنهادی، اظهار داشت: این سوپر كامپیوتر ارتقاء یافته می تواند تا 50 برابر سرعت امروز خود و در حد پتا پردازش های پرقدرت را انجام دهد و حدودا تمام نیازهای كشور در این حوزه را تامین می كند.
معتمدی درباره نقش دانشگاه امیركبیر برای ارتقای سوپركامپیوتر این دانشگاه اظهار داشت: آماده سازی زیرساخت ها و فضای مورد نیاز و تجهیز آن بوسیله این دانشگاه انجام می گردد.
وی دانشگاه صنعتی اصفهان را تنها دانشگاه دارای سوپركامپیوتر به غیر از دانشگاه امیركبیر عنوان نمود و اضافه كرد: این دانشگاه هم همزمان با دانشگاه امیركبیر به راه اندازی سوپر كامپیوتر كردند اما در ادامه به مشكلاتی بودجه ای و اجرایی برخورد كردند.
سید احمد معتمدی همینطور در بازدید از دانشكده پست و مخابرات با اشاره به اعلام آمادگی برای همكاری در زمینه IOT( اینترنت اشیا) اظهار نمود: با عنایت به تاكید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه اینترنت اشیا دانشگاه امیركبیر و دانشكده پست و مخابرات در این زمینه همكاری های لازم را با یكدیگر دارند.
وی با اشاره به ارتقای نظام آموزشی دانشكده پست و مخابرات، خاطرنشان كرد: با عنایت به این كه دانشكده پست و مخابرات راهی به سمت مجموعه مخابرات و پست كشور است، ازاین رو باید برای ارتقای نظام آموزشی آن گام برداریم.
معتمدی درباره دانشگاه امیركبیر هم توضیح داد: این دانشگاه دارای 110 عضو هیات علمی است و ظرفیت های خوبی در حوزه IT دارد كه علاقمندیم همكاری لازم را با دانشكده پست و مخابرات در این حوزه داشته باشیم.
وی با تاكید به مبحث هوشمندسازی تصریح كرد: هوشمندسازی را از دانشگاه امیركبیر در حوزه انرژی آغاز كردیم، به صورتی كه از این طریق می توانیم 30تا40 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی نماییم در این حوزه با IOT و BMS ساختمان های هوشمند را تقویت نماییم.
در ادامه وحید یزدانیان - رییس دانشكده پست و مخابرات - با اشاره به همكاری سه جانبه دانشگاه های خارجی، دانشگاه امیر كبیر و دانشكده پست و مخابرات و ابراز رضایت از همكاری با دانشگاه امیركبیر در زمینه اینترنت اشیاء خاطرنشان كرد: در تلاشیم تا تفاهم نامه سه جانبه میان این دانشگاه ها منعقد شود كه در این زمینه دانشجویان بدون آزمون در دانشگاه های خارجی پذیرش شوند كه تابحال مذاكرات خوبی دراین زمینه انجام شده است.
بر طبق این گزارش، رییس دانشگاه امیركبیر از بخش های مختلف دانشكده پست و مخابرات بازدید كرد و از نزدیك در جریان فعالیت شركت های دانش بنیان مستقر در این دانشكده قرار گرفت.
5.0 / 5
2464
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب اجرای طرح ارتقای سوپركامپیوتر دانشگاه امیركبیر تا دو هفته آینده