انواع سقف کاذب


پلی کربنات امروزه کاربردهای بسیاری در ساختمان سازی دارد و به دلیل سبک بودن گزینه ی مناسبی برای سقف نورگیر و پاسیو می باشد.

سقف کاذب چیست؟

سقف کاذب همانطور که از نامش پیداست، یک سقف با ویژگی سقف ساختگی است که هدف آن افزایش جذابیت و زیبایی یک ساختار معماری می باشد. به عبارت دیگر، سقف کاذب سقف ثانویه ای است که در زیر سقف اصلی ساخته شده و توسط اسکلت های فلزی یا چوبی در جای خود ثابت می گردد. امروزه این ویژگی به محبوبیت بسیاری در میان مصرف کنندگان رسیده است و به سرعت به بخشی جدایی ناپذیر از ساخت و سازهای مدرن تبدیل شده و در ساختمان های مسکونی و تجاری کاربرد بسیاری دارد. قابل ذکر است که به سقف کاذب، سقف شبکه ای یا سقف T-bar نیز گفته می شود.

 

انواع سقف کاذب

سقف های کاذب با توجه به جنس و نوع استفاه شان دارای تنوع بسیاری می باشند که در ادامه انواع سقف کاذب را معرفی خواهیم کرد:

  • سقف کاذب گچی: یکی از پرکاربردترین مصالح مورد استفاده در ساخت سقف کاذب، گچ یا همان فرم سولفات هیدراته کلسیم است. سقف کاذب گچی انتخاب مناسبی برای اتاق نشیمن می باشد.
  • سقف کاذب چوبی: سقف کاذب چوبی تلفیقی از زیبایی مدرن و سنتی است که به دلیل تنوع بسیار در طرح و رنگ کاربرد فراوانی دارد. اما در نظر داشته باشید که قیمت بالاتری و البته دوام کمتری نسبت به سقف کاذب گچی دارد.
  • سقف کاذب از جنس پلی کربنات: پلی کربنات امروزه کاربردهای بسیاری در ساختمان سازی دارد و به دلیل سبک بودن گزینه ی مناسبی برای سقف نورگیر و پاسیو می باشد.
  • سقف کاذب الیافی: سقف کاذب الیافی به صورت کاشی بوده و از مواد طبیعی و مصنوعی از جمله چوب، سنگ، قیر و مواد دیگر ساخته می شوند. این نوع سقف بسیار قوی، بادوام، مقرون به صرفه و مقاوم در برابر گرما و صدا بوده و گزینه مناسبی برای زیرزمین یا انبار می باشد.
  • سقف کاذب از جنس پی وی سی: سقف کاذب پی وی سی(پلی وینیل کلراید) در برابر آب و حرارت مقاومت خوبی دارد و وزن سبکی دارد، از این رو بیشتر برای مکان هایی مانند حمام و آشپزخانه استفاده می شود.
  • سقف کاذب فلزی: سقف کاذب فلزی به دلیل دوام، استحکام و توانایی جذب صدا از آلومینیوم و آهن گالوانیزه تشکیل شده و در طرح ها و اشکال مختلف موجود می باشد. سقف های کاذب فلزی را می توان به رنگ های دلخواه رنگ کرد.
  • سقف کاذب شیشه ‌ای: این نوع سقف کاذب به دلیل شفافیت، محبوبیت خاص خود را دارد اما به دلیل شکننده بودن خطرناک هستند و برای هر مکانی قابل استفاده نمی باشد.

 

مزایا و معایب سقف کاذب

سقف کاذب جدا از جذابیت و زیبایی که به محل مورد استفاده اش می دهد، به عایق بندی محل، نورپردازی بهتر و زیباتر، آکوستیک و عایق صدا شدن نیز کمک می کند و باعث ایجاد ارتفاع کمتر سقف می شود. استفاده از سقف کاذب دارای مزایای بسیاری است اما معایبی نیز دارد که در ادامه برخی از این ویژگی ها و مزایا و معایب را بررسی خواهیم کرد.

 

مزایای سقف کاذب:

- عایق کردن محیط: اضافه شدن یک لایه سقف کاذب اضافی به سقف، لایه ای از هوا را بین دو سطح محبوس می کند که این ویژگی سبب تنظیم دمای اتاق و افزایش راندمان کولر می شود.

- سهولت در اصلاح: از آنجایی که پانل های مورد استفاده برای ساخت سقف کاذب به راحتی قابل دسترسی و جابجایی هستند لذا کار نصب، اصلاح و تعمیر، لوله کشی و سیم کشی برق و ... را آسان تر می کنند.

- آکوستیک: هوای محبوس شده بین سطوح برای ساخت سقف کاذب به جذب امواج صوتی کمک می کند و بدین ترتیب آکوستیک را بهبود می ‌بخشد و تجربه کامل‌تری را ایجاد می نماید.

 

معایب سقف کاذب:

- کاهش فضای سقف: توهم پایین تر بودن سقف اغلب می‌تواند یک نقطه ضعف بوده و محدودیت فضایی ایجاد کند.

- معایب جنس مصالح استفاده شده: هر مصالحی که برای ساخت سقف کاذب مورد استفاده قرار می گیرد، مزایا و معایب خاص خود را دارد و هر یک به گونه ای ممکن است باعث ایجاد معایبی در سقف کاذب گردد.

 

مجموعه پوشش سازه به عنوان مجموعه ای حرفه ای در زمینه خدمات ساختمانی به ویژه خدمات سقف کاذب فعالیت می نماید. گروه مهندسی معماری پوشش سازه بیش از یک دهه است تمام خدمات سقف کاذب را به بهترین نحو برای شما انجام می دهند.

 

1401/03/28
22:24:03
5.0 / 5
832
تگهای مطلب: رپورتاژ , كاربر , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲