ایران در اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی


سخنگوی وزارت ارتباطات از شرکت ایران در اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی (WSIS 2022) که در مقر سازمان ملل متحد برگزار شد خبر داد.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از مهر، وزیر ارتباطات هفته پیش برای شرکت در اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی (WSIS ۲۰۲۲) که در مقر سازمان ملل متحد برگزار شد به ژنو سوئیس سفر کرد.

اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی (۲۰۲۲ WSIS)، با شعار «فناوری اطلاعات برای رفاه، شمولیت و تاب آوری»، از ۲۴ اسفندماه (۱۵ مارس) تا ۱۳ خردادماه (۳ ژوئن) بصورت مجازی و از ۹ خردادماه (۳۰ می) تا ۱۳ خردادماه (۳ ژوئن) بصورت حضوری، اجرا شد. این اجلاس با هدف ساماندهی دسترسی همگانی به شبکه های اطلاعاتی و ایجاد قوانین پایه برای یکپارچه سازی اهداف جامعه اطلاعاتی و تکمیل پروتکلهای بین المللی با حضور وزرا و مدیران ارشد کشورهای عضو اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) تشکیل شد. مهدی سالم مشاور وزیر ارتباطات و سخنگوی این وزارتخانه، دستاوردهای حضور عیسی زارع پور را در این رویداد بین المللی تشریح نمود. وی با اعلان اینکه در این سفر وزیر ارتباطات علاوه بر حضور و سخنرانی در نشست اصلی WSIS، با برخی مسئولان ارشد کشورهای مختلف در زمینه ICT نیز ملاقات و گفتگو کرد، اظهار داشت: نامزدی و کاندیداتوری ایران برای عضویت در هیأت رئیسه شورای مشورتی ITU و کسب کرسی در این شورا یکی از با اهمیت ترین اهدافی است که ایران دنبال می کند. وی با اعلان اینکه نامزدی کشورها در هیأت رئیسه شورای ITU-T، برای دوره چهارساله جدید پیگیری می شود، عضویت ایران در این شورا را در زمینه دیپلماسی ICT بسیار مؤثر ارزیابی کرد و اظهار داشت: داشتن کرسی در این شورا، قدرت چانه زنی ایران را در مجامع بین المللی در مقابل تحریم های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بالا می برد.

سخنگوی وزارت ارتباطات هدف دیگر حضور ایران در این اجلاس جهانی و نیز رایزنی برای کسب کرسی در هیأت رئیسه شورای مشورتی اتحادیه جهانی مخابرات را برقراری مناسبات موازی میان کشورهای عضو این شورا عنوان نمود و افزود: در صورت عضویت ایران در این شورا، حصول اطمینان خاطر در زمینه ترانزیت دیتا از مبدا ایران و نیز تصمیم گیری در زمینه حکمرانی فضای مجازی، همچون دستاوردهای مهم برای کشورمان خواهد بود. سالم با اشاره به رایزنی های وزیر ارتباطات با مقامات ارشد ICT برخی کشورها در جهت دادن رأی مثبت به عضویت ایران و نیز مذاکراتی که درباب اهمیت حکمرانی فضای مجازی با این کشورها صورت گرفت، تصریح کرد: یکی از موضوعات مورد پیگیری وزیر ارتباطات مربوط به سیاست های پلت فرم های بین المللی در برخورد با قوانین کشور ما است که این پلت فرم ها تا حالا پاسخگوی ما نبوده اند. اما در صورت عضویت ایران در هیأت رئیسه شورای ITU و نیز مطالبه سایر کشورها در خصوص احقاق حقوق کاربران، این پلت فرم ها بطور قطع پاسخگو خواهند بود.

وی به پیشنهادهایی از طرف وزیر ارتباطات در خصوص این که چگونه می توان در حوزه حکمرانی سایبری در سطح بین المللی به نتایج ملموس رسید، اشاره نمود و افزود: دکتر زارع پور خواهان همکاری بیشتر بین کشورها در حوزه پاسخگو سازی پلت فرم های بین المللی و ممانعت از تضییع حقوق مردم و کسب وکارها توسط این سکوها شد. سالم با اشاره به دیدار وزیر ارتباطات کشورمان با معاون وزیر امور داخلی و ارتباطات کشور ژاپن و مذاکره دو کشور درباره نامزدی ژاپن برای عضویت در شورای ITU و نیز درخواست زارع پور برای حمایت ژاپن از نامزدی ایران در شورای ITU برای دوره چهارساله جدید، اظهار داشت: در این دیدار همکاری دو کشور در حوزه انتقال دانش و فناوری نیز عنوان شد.

مشاور وزیر ارتباطات با اشاره به دیدارهایی که عیسی زارع پور و هیأت همراه وی در حاشیه این اجلاس با مقامات ICT کشورهایی همچون نیجریه، گرجستان، گابن، آفریقای جنوبی، هند و لیتوانی داشتند، اشاره کرد: اهمیت طرح حکمرانی سایبری و پیشبرد این موضوع، امنیت سایبری، معرفی ظرفیت های بومی و فنی در اقتصاد پلتفرمی، معرفی دستاوردهای فضایی و رایزنی با دبیرکل اتحادیه جهانی پست برای رسیدگی و حل و فصل طلب ایران از برخی کشورها در زمینه پست بین المللی همچون کشور کره جنوبی از محورهای اصلی رایزنی های هیأت ایرانی در مسافرت به اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی بود.
 


منبع:

1401/03/17
11:39:14
5.0 / 5
979
تگهای مطلب: وزارت ارتباطات , فناوری اطلاعات , ارتباطات و فناوری اطلاعات , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
از دست ندهید!