موانع پیش روی استارت آپ ها از زبان مسئولان فناوری
لینك بگیر دات كام: تامین مالی استارت آپ ها و تسهیل قوانین برای آن ها از مواردی است كه می تواند راه را برای این كسب وكارهای نوپا باز كند، بخصوص استارت آپ های حوزه فناوری كه می توانند در مدت كوتاهی راه بسیاری را طی كرده و به تك شاخ های حوزه تبدل شوند.
به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، یكی از حوزه هایی كه چشم امید اقتصاد دیجیتال به آن است، استارت آپ های حوزه فناوری اطلاعات هستند كه البته از زمان راه اندازی تا رسیدن به مرحله ی سوددهی راه زیادی پیش رو دارند و حتی برخی از این شركت های نوپا در ابتدای مسیر شكست می خورند، اما برخی دیگر می توانند تا مرحله ی سودهای چند میلیاردی هم برسند كه حتی نمونه ی آن در كشور ما هم وجود دارد.
استارت آپ یا شركت نوپا، كسب وكاری است كه اخیرا و در نتیجهٔ كارآفرینی تولید شده، رشد سریعی دارد و برای تولید چاره ای نوآورانه و دوام پذیر برای حل یك نیاز در بازار شكل گرفته است. استارت آپ ها معمولاً مبتنی بر ایده هایی ریسك پذیر هستند و باآنكه می توانند در هر حوزه ای تولید شوند، اغلب به شركت هایی گفته می گردد كه رشد سریعی دارند و در زمینه فناوری فعالیت می نمایند.
در این باره محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- به تازگی با اشاره به اینكه راه نجات اقتصاد كشور توجه به تحول دیجیتال است، گفته است: تحریم ها با وجود مشكلاتی كه تولید می كنند، فرصت بی نظیری بوجود آورده كه با استفاده از این فرصت باید به ارتقای بیشتر حوزه كسب وكارهای نو بپردازیم. وضعیت حال حاضر كشور مدیران و دستگاه ها را مجبور به حركت در راه تحول دیجیتال می كند و كسانی كه فهم موقعیت شناسی و اقتصادی دارند در چنین شرایطی امیدوار هستند.
وی با اشاره به اینكه نظام بهره وری در تمام عرصه ها دچار مشكل است، اضافه كرد: بزرگترین امید در استارتاپ ها و كسب وكارهای نوپا مبتنی بر خلاقیت وجود دارد كه نظام آن ها بر ارتقای بهره وری استوار است. تحول دیجیتال باید به ارتقای بهره وری در حوزه های كشاورزی، سلامت، انرژی، آب و برق و بسیاری زیرساخت های دیگر، كمك نماید. در این حوزه موانع گذشته پیش روی استارتاپ برداشته شده و گامی به جلو رفته ایم و مقاومت هایی كه در گذشته وجود داشت تا حد خیلی از بین رفته و فرهنگ پذیرش استارتاپ ها بوجود آمده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تامین مالی استارتاپ ها و كسب وكارهای نوپا را وظیفه صندوق های خطرپذیر عنوان نمود و اضافه كرد: اما در خیلی از مناطق دورافتاده و شهرستان های كشور خیلی از جوانان خلاق نیاز به منابع مالی اندكی دارند كه به علت عدم حضور صندوق های خطرپذیر و سرمایه گذاران، وزارت ارتباطات تامین مالی آن ها را برعهده می گیرد ولی با حضور این صندوق ها در این مناطق ادامه مسیر به آن ها سپرده می گردد.
تامین مالی در كشور ما گران است
در این راستا، ابوالحسن فیروزآبادی -رئیس مركز ملی فضای مجازی- به ایسنا اظهار داشت: ما تصدی گری دولتی در استارت آپ ها نداریم. درحقیقت نقش دولت ها تسهیل گری است و كمك كردن به ایجاد نهادهای كمك كننده مانند سرمایه گذاری های خطرپذیر و تسهیلات بانكی و تامین بازار مناسب برای استارت آپ هاست كه تلاش می كند این كار را انجام دهد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به مشكل سرمایه گذاری و تامین مالی در استارت آپ ها بیان كرد: مشكلی كه هم اكنون وجود دارد، مشكل تامین مالی است كه در كشور ما بسیار گران است. این سبب می گردد استارت آپ ها ملزم شوند از خودشان خلاقیت زیادی نشان دهند.
همچنین رسول سراییان - رئیس سازمان فناوری اطلاعات - با عرضه توضیحاتی درباره طرح نوآفرین به ایسنا اظهار داشت: كسب وكارهای نوپا چند مساله دارند. جلسات متعددی با این كسب وكارهای گذاشتیم، مسائل مشكلات و چالش هایشان را بررسی كردیم كه چند محور اساسی داشت. مساله تامین اجتماعی، مالیات، ثبت شركت ها، انحلال، تولید هویت. همه اینها را تجمیع كردیم و مطالعات بین المللی هم انجام دادیم، اینكه سایر كشورهای دنیا درباره این مسائل چه كار كردند. نماد تمام اینها طرح نوآفرین شد كه آن را به هیات وزیران بردیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه تصویب طرح نوآفرین گامی در زمینه كمك به استارت آپ هاست، اضافه كرد: وزیر ارتباطات به صورت مستمر دنبال این جریان است و جلسات متعددی هم با دولت برگزار می گردد. البته نمی توان زمانی برای تصویب آن تعیین كرد اما امیدواریم ظرف یك ماه آینده به نتیجه برسد.
5.0 / 5
2576
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب موانع پیش روی استارت آپ ها از زبان مسئولان فناوری