کنترل دور فرکانسی یا اینورتر


لینک بگیر دات کام: اینورتر ها کاربردهای متعددی دارند و به واسطه شرکت های تولیدی با کاربری های متفاوت به بازار روانه می‌شوند و قطعاً با توجه به توسعه صنعت اتوماسیون و لزوم کاهش مصرف انرژی استفاده از اینورترها ضروری می باشد.

برای تولید یک محصول ویژه در صنعت ماشین سازی ممکن است قابلیت های مهمی مد نظر بوده باشد و دور الکتروموتورهایی که در ماشین استفاده می گردد جز پرکاربردترین و مهمترین خصوصیت هایی ست که در صنعت ماشین سازی از آن بهره گیری های بسیاری می شود. دور الکتروموتورها به صورت پارامتر ثابت و مشخص در تولیدات شرکت های تولید کننده دوره های استاندارد بوده است ‌ و مقدارهای ۷۰۰ و ۹۰۰ و ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ در دوره های رایج در خصوص موتورهای آسنکرون در صنعت برق صنعتی هستند.

در صورتی که اگر محصول خاص از نمایندگی شرکت دلتا ، سفارش داده شود شرکت های سازنده برای یک دور خاص موتورهای را طراحی و تولید می‌کنند که البته علاوه بر این که زمان‌بر بوده بلکه پرهزینه است و اگر موتور با موتور های استاندارد جایگزین شود ممکن است خرابی هایی ایجاد شود. از روش های متفاوتی به منظور تنظیم کنترل دور موتور استفاده می گردد و رئوستا و استفاده از خازن یا روشهای مکانیکی دیگری می توانند دور نامی موتور را کم کنند ولی موجب کاهش گشتاور خروجی می شوند و با توجه به اینکه گشتاور افت داشته است بازدهی موتور نیز کم خواهد شد و در نهایت موجب افزایش میزان مصرف برق می گردد.

با توجه به اینکه تکنولوژی با پیشرفتهای خوبی روبرو شده و بر روی پارامترهای مورد نظر آزمایش های متعدد صورت گرفته می توان گفت یکی از روش های راحت و کم هزینه و بهترین به منظور کنترل دور موتور به واسطه پارامتر فرکانس بوده است. برای کنترل دورهای فرکانسی اینورتر ها کاربرد دارند که به منظور کنترل دور موتور با افزایش و کاهش فرکانس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اینورتر های فرکانسی علاوه بر اینکه کنترل دور موتور را با امکاناتی که در آنها وجود دارد انجام می دهند بلکه دارای کاربردهای دیگری نیز هستند. کنترل دور موتورهای ac یا اینورترها در صورتی که استفاده شوند به دستگاه سافت استارتر نیازی نخواهد بود. اینورتر ها مصرف انرژی را کم میکنند و سطوح مختلف حفاظتی را شامل می‌شوند که با توجه به محیطی که قرار است استفاده شوند و مواردی همچون رطوبت،حرارت و.... تولید می گردند و مورد استفاده قرار می گیرند و زمانی که درجه سطح حفاظت افزایش داشته باشند قطعاً قیمت اینورتر نیز زیادتر خواهد شد. به واسطه انتخاب اینورتر هایی که وکتور کنترل دارند می توان گشتاور خروجی موتور در زمان کاهش فرکانس کم نشود و همچنین در دورهای پایین بازدهی موتور نیز کاهش نداشته باشد.

اینورتر ها کاربردهای متعددی دارند و به واسطه شرکت های تولیدی با کاربری های متفاوت به بازار روانه می‌شوند و قطعاً با توجه به توسعه صنعت اتوماسیون و لزوم کاهش مصرف انرژی استفاده از اینورترها ضروری می باشد. اینورترهای رایج بازار برای کاربری های عمومی، آسانسور، پمپ و فن، بالابر، کاربری های سنگین می باشند. در اینورتر ها قابلیت های مهمی وجود دارد که می‌توان به قابلیت جداشدن کی پد ،داشتن پی ال سی درونی، دارای مقاومت برق ژنراتور و مقاومت احیا و.... اشاره کرد.

البته ممکن است برای مصارف خانگی و سبک صنعتی نیاز به الکتروموتور سه فاز وجود داشته باشد اما کنتاکتور های خانگی تکفاز هستند به همین جهت بیشتر شرکت های تولیدی اینورترهای با امکان راه اندازی به واسطه برق تک باز تا نهایت ۳.۷ کیلووات را داشته اند.

شرکت موتور کنترل - https://www.inverter.ir

 

1400/08/23
22:23:03
5.0 / 5
1193
تگهای مطلب: رپورتاژ , تكنولوژی , دستگاه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱