نكته ای درباره غیرقابل فیلتر شدن تلگرام
لینك بگیر دات كام: عضو كمیته راهبری مركز نوآوری ICT دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به خصوصیت های منحصر به فرد فناوری بلاكچین اظهار داشت كه غیرقابل فیلتر شدن تلگرام به لحاظ عملی ممكن است.
جعفر محمدی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ادعای غیرقابل فیلتر بودن تلگرام پس از رفتن برروی بستر بلاك چین، اظهار نمود: این مورد به لحاظ عملی ممكن است اما برای این كه بتواند به حداكثر كارایی خود برسد به صرف مدت زمانی مشخص نیاز است. ضمن اینكه انتقال تلگرام از بستر فعلی به بستر بلاك چین هم مدت زمانی طول می كشد.
وی با بیان این كه هم اكنون بعضی از پیام رسان های خارجی سرویس های خویش را برروی فناوری بلاك چین قرار داده اند، اظهار داشت: بلاك چین یك سامانه غیرمتمركز است كه در آن می توان داده های مربوط به حساب های مالی، بانكی یا اطلاعات پیام رسان ها را در سامانه های غیر متمركز ذخیره كرد. چون این اطلاعات در سامانه ای مركزی ذخیره نمی گردد، امكان مسدود كردن دسترسی به این اطلاعات به شیوه های فعلی هم وجود ندارد.
قائم مقام كمیسیون تجارت الكترونیكی سازمان نظام صنفی كامپیوتری در تشریح این كه آیا پس از این كه پیام رسان ها برروی فناوری بلاك چین بروند، دیگر هیچ دسترسی به آن ها از سوی عرضه دهندگانشان هم نخواهد شد، اظهار نمود: فناوری بلاك چین در هر حوزه ای اعم از پیام رسان ها یكبار توسط سیاست های كلان طراحان آن حوزه طراحی می گردد و آن ها تعیین می كنند كه این سیستم چگونه و به چه شكلی فعالیت كند، اما پس از این كه سیستم طراحی شد، این امكان وجود دارد كه صاحب اصلی آن هم نتواند كنترلی برروی آن داشته باشد.
عضو كمیته راهبری مركز نوآوری ICT دانشگاه صنعتی شریف افزود: چنین سامانه های تنها درصورتی قابل تغییر خواهند بود كه یك شاخه جدید از سامانه اصلی منشعب شده، تغییرات برروی آن اعمال شود و اغلب كاربران هم تمایل داشته باشند كه به شاخه جدید كوچ كنند.
شدت گرفتن حساسیت ها به فعالیت تلگرام در كشور و همینطور فیلتر شدن آن در روسیه سبب شد تا موسس تلگرام با انتشار توئیتی به این مسائل واكنش نشان دهد و خبر از غیرقابل فیلتر شدن تلگرام با استفاده از فناوری بلاك چین دهد. امری كه حالا و با گذشت چند روز از آن، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته است كه تغییری در ساختار نرم افزار تلگرام در مدت اخیر دیده نشده است.
طرح این بحث ها و اظهارنظرها درباره مسدود شدن تلگرام در ایران و همزمانی آن با فیلتر شدن این پیام رسان در روسیه سبب شد تا مسئولان تلگرام از رفتن خدمات این پیام رسان برروی بستر بلاك چین در آینده ای نزدیك خبر دهند؛ نوعی فناوری كه به قول موسس تلگرام سبب می گردد این پیام رسان همیشه از دسترس فیلترینگ دور بماند؛ موضوعی كه البته پاول دوورف در اواخر دی ماه وعده آن را داده بود، اما عملی نشد.
بالا گرفتن مباحث و برخی نگرانی ها در فضای مجازی درباره فیلترینگ شبكه های اجتماعی خارجی و به خصوص تلگرام از صحبت های رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شروع شد كه تصریح كرد ممكن است تعداد مشتركین سروش ۳ میلیون باشد و تعداد مشتركین تلگرام ۴۰ میلیون نفر؛ اما این تعداد سرریز می شوند و وقتی تلگرام از مدار خارج شد، مردم به یك سامانه ملی روی می آورند. او این را هم اظهار داشت كه مرتبط با نگرانی هایی كه رسانه های بیگانه بیشتر به آن دامن می زنند كه سامانه های داخلی ایمن نیست یا مسائلی از این دست، به لحاظ بسترسازی فنی و سالم بودن محیط آن، كار گسترده ای دارد، صورت می گیرد.
با این حال دبیر شورای عالی فضای مجازی در آخرین اظهار نظر خود با اشاره به اینكه شهروندان حق دارند از هر پیام رسانی استفاده كنند، به شرط اینكه تابع قوانین كشور باشد، اظهار داشت: فعلا تصمیمی مرتبط با انسداد تلگرام اتخاذ نشده، اما هرآن ممكن است شرایطی برای انسداد تلگرام پیش بیاید.
5.0 / 5
2983
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب نكته ای درباره غیرقابل فیلتر شدن تلگرام