نحوه دسترسی كسب و كارهای اینترنتی به داده های دولتی


به گزارش لینك بگیر دات كام كارگروه تعامل پذیری دولت الكترونیكی طی مصوبه ای با دسترسی كسب و كارهای اینترنتی را به داده های دستگاههای دولتی از طریق سرویس API موافقت كرد.

به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات، یازدهمین جلسه كارگروه تعامل پذیری دولت الكترونیك با حضور رئیس كارگروه و نمایندگان وزارت اقتصاد، وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، سازمان برنامه و بودجه، ستاد كل نیروهای مسلح، نیروی انتظامی، بانك مركزی، وزارت كشور و سازمان امور اداری و استخدامی به صورت آنلاین اجرا شد. در این نشست رضا باقری رئیس كارگروه تعامل پذیری دولت الكترونیك و دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با اشاره به اقدامات در دست انجام برای تسهیل فعالیت كسب و كارهای حوزه فناوری اطلاعات با همكاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: برای آنكه بتوانیم نیازمندی های كسب و كارها برای دسترسی به خدمات دولت الكترونیك را فراهم نماییم، با همكاری ستاد توسعه دیجیتال معاونت علمی فراخوان گسترده ای منتشر كردیم و از كسب و كارها خواستیم تا نیازمندی های خودرا برای دسترسی به API دستگاههای دولتی اعلام كنند. وی افزود: بر این اساس تابحال یك سری از API های دستگاههای اجرایی شناسایی شده است؛ در اقدامی دیگر علاوه بر آنكه بخش خصوصی نیازمندی خودرا اعلام می كند، از بخش دولتی هم خواستیم كه دراین زمینه پیشگام باشد و شرایط دسترسی به خدمات دیجیتال دولتی را بخش خصوصی فراهم آورد. بدین سان آنجا كه تلاقی عرضه و تقاضای API صورت می گیرد امكان دریافت و دسترسی به خدمات دولت الكترونیك به راحتی اتفاق می افتد. بر این اساس در یازدهمین جلسه كارگروه تعامل پذیری دولت الكترونیك مصوب شد تا در مرحله اول داده های دستگاه های دولتی و اجرایی در ابتدا به پیشنهاد خود دستگاه های دولتی باز شود و بعد از آن اگر بخش خصوصی نیاز به داده دیگری از دستگاه های دولتی داشت، اجازه دسترسی به آن API نیز صادر شود. طبق این مصوبه كارگروه تعامل پذیری دولت الكترونیك، دسترسی به داده های دولت و انتشار آن در چارچوب سامانه یكپارچه data.gov.ir و همین طور وبگاه هر دستگاه صورت می گیرد. در همین حال باقری اصل با اشاره به نشت اطلاعات شناسنامه ای ۸۰ میلیون كاربر ایرانی بوسیله سرورهای سازمان ثبت احوال و وزارت بهداشت در اواسط فروردین ماه امسال نیز از پیگیری این مساله و تذكر و آگهی به دستگاههای خاطی در چارچوب نامه مكتوب آگاهی داد. وی اظهار داشت: در فروردین ماه شاهد درز اطلاعاتی مربوط به سامانه های وزارت بهداشت و ثبت احوال بودیم كه منجر به فروش میلیون ها اطلاعات كاربران شد.

این لطمه ها با وجود اینكه از قبل لطمه شناسی شده بود، اما به سبب عدم توجه دستگاهها، مشكلاتی را ایجاد كرد. دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات افزود: برای جلوگیری از اتفاقات مشابه و آگهی درباب این موضوعات، نامه ای به دستگاههای ذیربط ارسال شد؛ الان دستگاهها نسبت به این فعالیت ها هشیارتر شدند. از طرف دیگر بعنوان رئیس كارگروه تعامل پذیری دولت الكترونیك و دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات از دستگاهها خواستم كه از زیرساختها و قابلیت های این كارگروه استفاده كنند تا مباحث شفاف تر شده و با ملاحظه بیشتر، شاهد حداقل اتفاقات از این دست شویم. باقری اصل با تشریح گزارش عملكرد سال ۹۸ شورای اجرایی فناوری اطلاعات نیز در این نشست اظهار داشت: بعد از ابلاغیه رئیس جمهور درباب شورای اجرایی فناوری اطلاعات در سال ۹۸، اولین جلسه با حضور رئیس جمهور و وزرا در بهمن ماه ۹۸ برگزار و منتج به ابلاغیه شماره ۱۳ شورای اجرایی فناوری اطلاعات به دستگاههای دولتی و حاكمیتی شد. وی افزود: با وجود بحران كرونا، كارگروه ویژه ستادی را برای پیگیری دستورات رئیس جمهور مربوط به سیزدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات در امتداد دولت الكترونیك برگزار كردیم. از دیگر مصوبات این جلسه ارائه سرویس شماره شبا بانك مركزی برای سازمان امور مالیاتی جهت دریافت شماره شبای كلیه حساب های مودیان و درخواست سرویس استعلام صلاحیت بهداشتی فردی و محیطی برای تسهیل صدور مجوز كسب و كار بوسیله اتصال به مركز ملی تبادل اطلاعات بود.
كسب و كارهای اینترنتی می توانند با خرید رپورتاژ آگهی و خرید بك لینك نیز بر مشتریان خود كه از طریق موتورهای جستجو دنبال ایشان می گردند بیافزایند.


منبع:

1399/01/27
23:10:26
5.0 / 5
2225
تگهای مطلب: كسب و كار اینترنتی , وب سایت , برنامه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
از دست ندهید!