رییس سازمان فضایی ایران خبر داد
ماهواره بر سیمرغ مامور انتقال ظفر به فضا شد
به گزارش لینك بگیر دات كام رئیس سازمان فضایی ایران از پرتاب ماهواره ظفر با ماهواره بر سیمرغ اطلاع داد و اظهار داشت: برای هدایت، كنترل و دریافت و ارسال داده به این ماهواره سه ایستگاه زمینی پیشبینی شده است.
به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، دكتر مرتضی براری امروز در حاشیه مراسم تحویل ماهواره ظفر به سازمان فضایی در جمع خبرنگاران با بیان این كه امروز ما شاهد تحویل دو ماهواره تصویربرداری ظفر ۱ و ۲ هستیم، اضافه كرد: این ماهواره به سفارش سازمان فضایی از جانب محققان و دانشمندان فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است.
وی با بیان این كه امروز این ماهواره به ما تحویل داده می شود، اظهار نمود: این ماهواره بعد از تحویل گیری به پایگاه فضایی جهت قرارگیری در مدار زمین منتقل خواهد شد.
براری با تاكید بر این كه مقرر است این ماهواره در مدار ۵۰۰ كیلومتری قرار گیرد، افزود: ماهواره ظفر ۱ در هر ۹۴ دقیقه یعنی روزانه ۱۵ بار به دور كره زمین چرخش دارد. ما علاوه بر دریافت این ماهواره ایستگاه های كنترل و هدایت ماهواره را در نظر گرفته ایم.
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان این كه این ایستگاه ها آماده اند كه بعد از قرارگیری ماهواره در مدار عملیات، كنترل، هدایت و دریافت و ارسال داده اطلاعات را انجام دهند، تصریح كرد: این ماهواره دارای سه مأموریت تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازه گیری تشعشات فضایی است و امیدواریم با قرار گرفتن ظفر در مدار زمین بتوانیم پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.
وی طراحی و ساخت ماهواره های ظفر را در جهت رفع نیازهای كشور دانست و تصریح كرد: برای طراحی این ماهواره بیشتر از ۳۴۰ هزار نفر ساعت نقش داشته اند و زمان طراحی و ساخت آن سه سال بوده است، ضمن آن كه خوشبختانه طی ۴ ماه گذشته این دانشگاه با همكاری سازمان فضایی ایران كلیه تست های عملكردی و محیطی آنرا اجرایی كرده است.
براری ابراز امیدواری كرد كه این ماهواره كه مهمترین اولویت های سازمان فضایی بوده است، بتواند به توسعه زیرساخت های فضایی كشور كمك نماید.
زمان پرتاب ظفر
رئیس سازمان فضایی ایران با تاكید بر این كه این ماهواره بعد از تحویل به پایگاه فضایی منتقل می شود، اظهار داشت: پس از انتقال این ماهواره با مراجع قانونی و ذی ربط هماهنگی هایی انجام می شود تا مقدمات عملیاتی شدن پرتاب آن صورت گیرد.
او همینطور در مورد ماهواره بر ماهواره ظفر، اظهار داشت: ایران جزو ۹ كشور اول دنیا است كه توانسته است به باشگاه كشورهای صاحب چرخه فضایی بپیوندند.
براری افزود: بر این اساس ما تمام ۶ ركن حوزه فضایی از طراحی و ساخت ماهواره، طراحی و ساخت پایگاه، ساخت ماهواره برها و ایستگاه های كنترل، هدایت و پردازش داده های ماهواره را در اختیار داریم كه توسط محققان داخلی بومی سازی شده اند.
ایستگاه های دریافت كننده داده ماهواره
رئیس سازمان فضایی ایران در مورد ایستگاه های زمینی ماهواره ظفر، توضیح داد: سه ایستگاه ماهدشت، چرمشهر و قشم بعنوان ایستگاه های زمینی ماهواره ظفر در نظر گرفته شده است.
به قول براری این سه ایستگاه كار دریافت و ارسال ماهواره را برعهده دارند.
5.0 / 5
2498
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ماهواره بر سیمرغ مامور انتقال ظفر به فضا شد