تأثیر گوگل بر آلودگی زیست محیطی
به گزارش لینک بگیر دات کام، وابستگی فزاینده گوگل به هوش مصنوعی در دیتاسنترهایش و افزایش چشم گیر مصرف انرژی، به افزایش بیشتر از ۴۸ درصد انتشار گازهای گلخانه ای توسط این غول اینترنتی از سال ۲۰۱۹، منتهی شده است.
به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، گوگل در گزارش «زیست محیطی ۲۰۲۴» این شرکت، حالا پذیرفته است که ابهام قابل توجهی درباب دستیابی به هدفش وجود دارد و می گوید دستیابی هدف بسیار جاه طلبانه صفر خالص تا سال ۲۰۳۰، آسان نخواهد بود.
آلفابت که شرکت مادر گوگل است، در سال ۲۰۲۰، اظهار داشت کل کسب و کار خودرا تا سال ۲۰۳۰، با انرژی عاری از کربن اداره خواهدنمود.
گوگل در ماه مه، فاش کرد که می خواهد ۱.۱ میلیارد دلار برای توسعه دیتاسنتر اصلی خود در فنلاند به جهت دسترسی این مکان به انرژی سبز، هزینه کند. با این حال، این شرکت باید با رشد فزاینده تقاضا برای برق که در صنایع مختلف اقتصادهای غربی مشاهده می شود و تا حد زیادی به جهت رونق بکارگیری هوش مصنوعی است، رویارو شود.
شرکت مشاوره برق «گرید استراتژیز»، سال قبل در گزارشی با عنوان «دوران تقاضای یکنواخت برای برق به آخر رسیده است»، اظهار داشت برنامه ریزان شبکه آمریکا همچون اپراتورهای انتقال منطقه ای و شرکتهای برق، پیشبینی رشد تقاضای برق پنج ساله را تقریبا ۲ برابر کرده اند. هوش مصنوعی به طور خاص، عامل افزایش تقاضا برای برق بوده است.
طبق اعلام موسسه تحقیقات انرژی الکتریکی (EPRI)، دیتاسنترها تا سال ۲۰۳۰، حداکثر ۹ درصد از کل برق ساخته شده در آمریکا در مقایسه با ۱.۵ درصد فعلی را مصرف خواهند کرد که به لطف رشد سریع فناوریهای انرژی بر مانند هوش مصنوعی مولد خواهد بود. در مقایسه، بخش صنعتی آمریکا در سال میلادی گذشته، ۱.۰۲ میلیون گیگاوات ساعت برق مصرف کرد که معادل ۲۶ درصد از مصرف برق این کشور بود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، این یافته ها با عنایت به اینکه سرورهای هوش مصنوعی، تشنه برق هستند، چندان شگفت انگیز نیستند. دیجیکونومیست برآورد کرده است که یک سرور دی جی ایکس ای ۱۰۰ انویدیا، به اندازه چند خانه آمریکایی، برق مصرف می کند در صورتی که دیتاسنترهای بزرگ می توانند یک گیگاوات برق مصرف کنند که معادل خروجی یک نیروگاه هسته ای است.
منبع: linkbegir.com
5.0 / 5
288
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب تأثیر گوگل بر آلودگی زیست محیطی