اعلام نحوه خرید اینترنتی دارو


به گزارش لینک بگیر دات کام، بخشنامه حمل و عرضه دارو بوسیله پلتفرمهای اینترنتی به امضای وزرای ارتباطات و بهداشت رسیده و ظرف یک تا دو هفته آتی هم عملیاتی می شود.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از مهر، علی خضریان، نماینده مردم تهران و سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نشست این کمیسیون پیرامون اجرای تکالیف قانونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تدوین مواد ۸، ۲۲ و تبصره ۲ ماده ۸ بخشنامه پشتیبانی از تولید دانش ‎بنیان و اشتغال ‎aآفرین در عرصه سلامت، با حضور وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ارتباطات و دیگر مسئولان مربوطه اجرا شد. خضریان در تشریح این کمیسیون عنوان کرد: جلسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی بعدازظهر روز (دوشنبه ۲۰ فروردین ماه) پیرامون اجرای تکالیف قانونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تدوین مواد ۸، ۲۲ و تبصره ۲ ماده ۸ بخشنامه پشتیبانی از تولید دانش ‎بنیان و اشتغال ‎آفرین در عرصه سلامت با حضور وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ارتباطات، کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، رییس سازمان غذا و دارو و معاونان سازمان برنامه و بودجه اجرا شد.

اجرای بخشنامه جدید توزیع آنلاین دارو تا دو هفته آینده

وی بحث پیگیری این کمیسیون درباب تدوین و ابلاغ دستورالعمل زمینه عملیاتی شدن دارو بوسیله سکوها و کسب وکارهای اینترنتی را یکی از محورهای این جلسه اعلام نمود و اظهار داشت: بخشنامه این مساله که مربوط به تبصره ۲ ماده ۸ است، به امضای وزرای ارتباطات و بهداشت رسید و ظرف یک تا دو هفته آتی هم عملیاتی می شود. خضریان در توضیح حوزه عملکرد این بخشنامه افزود: این بخشنامه در امتداد اجرای عدالت و فعال شدن تمامی داروخانه ها در چرخه توزیع دارو، اتفاقات خوبی را رقم خواهد زد. همین طور مشکلات مردم جهت شناسایی نزدیک ترین داروخانه هایی که داروی مورد نیاز بیمار را برمبنای نسخه الکترونیکی پزشک در اختیار دارند رفع و امکان توزیع داروها برای آنها فراهم می شود.

سکوها اجازه دسترسی به اطلاعات دارویی را نخواهند داشت

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در ادامه اظهار داشت: یکی از اتفاقاتی که بعضاً در مورد امنیت این سکوهای اینترنتی فروش دارو مطرح می شود و مورد تاکید کمیسیون هم هست، این است که این سکوها اجازه دسترسی به اطلاعات دارویی را نخواهند داشت، که دراین زمینه هم در بخشنامه مذکور پیش بینی های لازم انجام شده است. خضریان افزود: تعیین تکلیف وظایف سکوها، داروخانه ها، سازمان غذا و دارو و نحوه و شرایط انجام این بخشنامه هم در ابتدا بصورت ۶ ماه آزمایشی مشخص شده است تا در صورت نیاز به رفع اشکال، اصلاحات لازم در بخشنامه های اجرائی هم صورت بگیرد. وی اشاره کرد: از نکات مهم و قابل توجهی که در بخشنامه پیش بینی شده، این است که این سکوها فقط بر طبق کد پیگیری نسخه الکترونیک اقدام می کنند و اطلاعات دارویی در اختیار آنان قرار نمی گیرد تا امنیت بیماران و شهروندان هم در این سکوها حفظ و رعایت شود.

خضریان در ادامه گزارش خود از نشست امروز کمیسیون اصل نود مجلس اظهار داشت: از موضوعات دیگری که در این جلسه طرح و بررسی گردید، پیگیری تدوین برنامه هوشمندسازی زنجیره تامین خدمات و فرآورده های سلامت محور و موضوع پیگیری عدم تدوین پیش نویس بخشنامه نحوه فعالیت کسب وکارهای حوزه سلامت دیجیتال و برنامه حمایتی و فرایندهای گرفتن مجوز فناوری های حوزه سلامت دیجیتال بود که اقدامات هر دو مورد توسط وزارت بهداشت انجام شده و ظرف یک ماه آتی به تصویب کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال خواهد رسید. سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس پیگیری عدم تدوین بخشنامه موضوع مواد ۶۰ و ۷۹ قانون تجارت الکترونیکی مصوب سال ۱۳۸۲ را از دیگر مواد مورد بررسی در نشست امروز این کمیسیون خواند و اظهار داشت: در این مورد موضوع بخشنامه باید با نظر مشترک سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت بگیرد. بر طبق گزارش وزیر بهداشت در نشست امروز، پیش نویس این بخشنامه در ۱۵ اسفندماه سال ۱۴۰۲ از طرف این وزارتخانه ارائه و جهت نهایی شدن به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است. وی ادامه داد: نماینده سازمان برنامه و بودجه هم در جلسه قول نهایی شدن آنرا تا نیمه اردیبهشت ماه سال جاری و ارائه آن جهت تصویب به کارگروه موضوع ماده ۷۹ قانون تجارت الکترونیکی برسد.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در توضیح جمع بندی های این کمیسیون اظهار داشت: این کار قدم بسیار بزرگی در راستای ارائه خدمت به مردم به خصوص بیمارانی است که برای پیدا کردن دارو در داروخانه ها سرگردان هستند. بیماران گاهی مجبور می شوند برای پیدا کردن دارو به ده ها داروخانه مراجعه نموده که بعضاً هم نمی توانند داروی مورد نظر را پیدا کنند. خضریان با اشاره به پیگیری کمیسیون اصل نود جهت استفاده از ظرفیت دولت الکترونیک، اظهار داشت: بر این اساس سکوهایی که آمادگی دارند می توانند در قالب بخشنامه ای که ذیل موضوع تهیه شده، فعالیت کنند. روش کار اینطور است که مردم می توانند یکی از سکوها را انتخاب نموده و کد دریافت دارو که پزشک به آنها داده را در سکو وارد کنند و بوسیله آن داروی خودرا تهیه کنند. در اینجا محتوا و مشخصات دارو در اختیار سکو قرار نمی گیرد؛ بلکه تنها کد دارو به سکو داده می شود. سکو نیز به داروخانه مراجعه نموده و برمبنای آن کد داروی بیمار را تهیه و به او می رساند که این اقدام یک خدمت بزرگ به مردم است.
 


منبع:

1403/01/21
23:25:49
5.0 / 5
341
تگهای مطلب: خرید اینترنتی , وب سایت , الكترونیك , انجمن صنفی
این مطلب را می پسندید؟
(4)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
از دست ندهید!