پیروی گوگل و غول های فناوری از مقررات جدید اتحادیه اروپا
به گزارش لینک بگیر دات کام، با اتمام مهلت شرکت ها بزرگ فناوری برای عمل به قانون بازارهای دیجیتال، این شرکت ها برای اجتناب از تخلف و متحمل شدن جریمه سنگین، در خدمات و محصولات خود تغییراتی صورت داده اند.
به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، اروپایی هایی که هفته جاری، تلفن ها و کامپیوتر های خویش را پیمایش می کنند، انتخابهای جدیدی برای مرورگرها و موتورهای جستجوی پیش فرض، محل دانلود برنامه های آیفون و نحوه ی استفاده از داده های آنلاین شخصی خود خواهند داشت.
اینها قسمتی از تغییرات الزامی شده برمبنای قانون بازارهای دیجیتال هستند. این قانون، شامل مجموعه ای از مقررات اتحادیه اروپاست که شش شرکت فناوری شامل آمازون، اپل، آلفابت (شرکت مادر گوگل)، متا، مایکروسافت و بایت دنس (مالک تیک تاک) به عنوان دروازه بان اینترنت، باید از نیمه شب چهارشنبه، از آن پیروی کنند.
قانون بازارهای دیجیتال، تازه ترین نمونه از مجموعه مقرراتی است که اروپا به عنوان یک پیشتاز جهانی در مهار سلطه شرکتهای بزرگ فناوری، تصویب کرده است. غول های فناوری با تغییر برخی از روش های قدیمی تجارت خود واکنش نشان داده اند. به عنوان مثال، اپل به کاربران اجازه می دهد تا اپلیکیشن های تلفن هوشمند را خارج از فروشگاه اپ استور نصب کنند.
قوانین جدید اهدافی گسترده اما مبهم برای ایجاد بازارهای دیجیتال «منصفانه تر» و «رقابتی تر» دارند. آسوشیتدپرس در گزارشی، به نحوه عملکرد قانون بازارهای دیجیتال را مورد بررسی قرار داده است.
چه شرکت هایی باید از قوانین پیروی کنند؟
حدود ۲۲ سرویس، از سیستم های عامل گرفته تا اپلیکیشن های پیامرسان و پلتفرم های شبکه اجتماعی، در تیررس قانون بازارهای دیجیتال قرار خواهند گرفت.
این خدمات شامل سرویسهای گوگل مانند نقشه، یوتیوب، مرورگر کروم و سیستم عامل اندروید، بعلاوه بازار آمازون و مرورگر سافاری اپل و iOS هستند. فیس بوک، اینستاگرام و واتساپ متا و همین طور ویندوز و لینکدین مایکروسافت، مشمول این قوانین قرار می گیرند.
این شرکتها با خطر جریمه های سنگین به ارزش ۲۰ درصد از درآمد جهانی سالانه خود روبرو هستند که در صورت تخلفات مکرر، می تواند به میلیاردها دلار برسد یا حتی انحلال کسب و کارشان به دلیل نقض های مکرر را به دنبال داشته باشد.
این قوانین در سطح جهانی چه تاثیری خواهند داشت؟
قانون بازارهای دیجیتال، نقطه عطف جدیدی برای اتحادیه اروپا در نقش دیرینه خود به عنوان یک جریان ساز در سرتاسر دنیا در مهار و کنترل صنعت فناوری است. این بلوک قبلا گوگل را در موارد ضد انحصارطلبی، هدف جریمه های هنگفت قرار داده، قوانین سختگیرانه ای را برای پاکسازی شبکه های اجتماعی وضع کرده و اولین مقررات هوش مصنوعی را در جهان تدوین کرده است.
اکنون، کشورهایی مانند ژاپن، انگلیس، مکزیک، کره جنوبی، استرالیا، برزیل و هند، نسخه های مشابه قانون بازارهای دیجیتال اتحادیه اروپا را با هدف پیش گیری از تسلط شرکتهای فناوری بر بازارهای دیجیتال تهیه می کنند.
بیل اچیکسون، کارشناس ارشد مرکز تحلیل سیاست اروپا که یک اندیشکده مستقر در واشنگتن است، می گوید: ما اکنون شاهد کپی برداری از قانون بازارهای دیجیتال در سرتاسر دنیا هستیم. قانون بازارهای دیجیتال به استاندارد واقعی برای مقررات دیجیتال در جهان دموکراتیک تبدیل خواهد شد.
زک مایرز، دستیار مدیر مرکز اصلاحات اروپایی که یک اتاق فکر مستقر در لندن است، در این زمینه گفت: مقامات برای راهنمایی به بروکسل نگاه خواهند کرد. اگر این قوانین موثر واقع شود، بسیاری از کشورهای غربی احیانا تلاش خواهند کرد از قانون بازارهای دیجیتال دنباله روی کنند تا از از ریسک فروپاشی و شکست یک رویکرد متفاوت، اجتناب کنند.
دانلود اپلیکیشن ها چه تغییری می کند؟
در یکی از بزرگ ترین تغییرات، اپل اعلام نموده است به کاربران اروپایی آیفون اجازه می دهد اپلیکیشن های خارج از اپ استور خویش را که روی دستگاههای تلفن همراهشان نصب می شود، دانلود کنند. این شرکت مدت هاست که در مقابل چنین حرکتی مقاومت می کرد، چراکه بخش بزرگی از درآمدش، از هزینه ۳۰ درصدی است که برای پرداخت ها مانند اشتراک دیسنی پلاس دریافت می کند یا از راه برنامه های iOS به دست می آید.
اپل اخطار داده است که اپلیکیشن های دانلود شده از منابع دیگر، با خطرات امنیتی بیشتری همراه خواهند بود. حالا، اپل هزینه های دریافتی از طراحان اپلیکیشن در اروپا که ترجیح می دهند در سیستم پرداخت این شرکت باقی بمانند را کاهش داده است. اما به ازای هر برنامه iOS که از راه فروشگاه های برنامه شخص ثالث نصب می شود، هزینه ۵۰ سنت یورو اضافه می کند که به قول منتقدان، مانع عرضه بسیاری از اپلیکیشن های مجانی موجود می شود که طراحان آنها اکنون هیچ هزینه ای پرداخت نمی کنند.
بروکسل به دقت بررسی خواهد نمود که آیا شرکتهای فناوری از این قوانین پیروی می کنند یا خیر.
مارگرت وستاگر، کمیسر رقابت اتحادیه اروپا، هفته جاری تصریح کرد که پس از ۱۰ سال کار، من تعداد زیادی پرونده ضد انحصارطلبی و خلاقیت بسیار زیادی را دیده ام که چگونه در اطراف قوانینی که داریم، کار نماییم.
چگونه کاربران انتخابهای بیشتری را بصورت آنلاین دریافت خواهند کرد؟
مصرف کنندگان مجبور به انتخاب های پیش فرض برای خدمات کلیدی نخواهند شد. کاربران اندروید می توانند موتور جستجوی مورد نظر خویش را بصورت پیش فرض انتخاب کنند، در حالی که کاربران آیفون می توانند انتخاب کنند که کدام مرورگر، به عنوان مرورگر پیش فرض آنها استفاده گردد. اروپایی ها، صفحه نمایش های انتخاب را در دستگاههای خود خواهند دید. در این بین، مایکروسافت از اجبار مردم به استفاده از مرورگر ایج خودداری خواهد نمود.
هدف این است که وادار کردن کاربران به استفاده از مرورگر سافاری اپل یا موتور جستجوی گوگل متوقف شود. اما بازیگران کوچکتر همچنان نگران هستند که امکان دارد وضعیت آنها بدتر از قبل شود. کریستین کرول، مدیر عامل موتور جستجوی «اکوزیا» در برلین، می گوید: کاربران امکان دارد فقط از آنچه می شناسند استفاده نمایند چراکه چیزی در ارتباط با انتخابهای دیگر نمی دانند.
«اکوزیا» خواهان آنست که اپل و گوگل، اطلاعات بیشتری در ارتباط با خدمات رقیب در صفحه نمایش های انتخابی خود برای کاربران قرار دهند.
جستجوهای اینترنتی چه تغییری خواهند کرد؟
برخی از نتایج جستجوی گوگل متفاوت نشان داده می شوند، چراکه قانون بازارهای دیجیتال، شرکتها را از اولویت دادن به خدمات خود منع می کند. بنابراین، برای مثال، جستجوی هتل ها حالا یک چرخ فلک اضافی از سایت های رزرو مانند اکسپدیا را نشان داده است. در همین حال، دکمه «گوگل فلایتس» در صفحه نمایش نتایج جستجو حذف می شود و این سایت در بین پیوندهای آبی در صفحات نتایج جستجو فهرست می شود.
کاربران همین طور گزینه هایی خواهند داشت تا هدف تبلیغات هدفمند برمبنای فعالیت آنلاین خود قرار نگیرند.
کاربران گوگل این انتخاب را دارند تا از اشتراک گذاری داده ها در سرویسهای این شرکت که برای کمک به هدف گیری بهتر آنها با تبلیغات است، جلوگیری نمایند.
شرکت متا به کاربران این امکان را می دهد تا حساب های فیس بوک و اینستاگرام خویش را جدا کنند تا اطلاعات شخصی آنها برای تبلیغات هدفمند، یکی نشود.
قانون بازارهای دیجیتال همین طور سیستم های پیامرسان را ملزم می کند با یکدیگر کار کنند. انتظار می رود متا که دو برنامه پیام رسان دارد، پیشنهادی در ارتباط با نحوه تبادل پیام های متنی، ویدیوها و تصاویر کاربران فیس بوک مسنجر و واتساپ عرضه نماید.
منبع: linkbegir.com
5.0 / 5
320
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب پیروی گوگل و غول های فناوری از مقررات جدید اتحادیه اروپا