واکنش گوگل و مایکروسافت به تهدید عربستان
به گزارش لینک بگیر دات کام، شرکتهای فناوری جهانی نظیر آمازون، گوگل و مایکروسافت در واکنش به فشار ریاض، حضور خود در عربستان سعودی را تقویت کردند.
به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، داده های رسمی عربستان سعودی نشان داده است که این سه شرکت آمریکایی، همگی مجوزهایی را برای ایجاد دفتر منطقه ای در ریاض دریافت کرده اند. مجوزهای مذکور درست قبل از مهلت اول ژانویه که از جانب دولت عربستان سعودی تعیین شده بود، صادر گردیده است.
در پایان سال ۲۰۲۳ که شرکتهای بزرگ به دنبال راه اندازی دفاتر محلی بودند، فعالیت زیادی مشاهده شد. شرکتهای دیگر که به تازگی چنین مجوزهایی را دریافت کرده اند شامل ایرباس، اوراکل و فایزر هستند.
عربستان سعودی در فوریه سال ۲۰۲۱، مقررات جدیدی را برای قراردادهای دولتی معرفی و اعلام نمود می خواهد نشت اقتصادی را متوقف کرد. این واژه از جانب دولت عربستان سعودی برای هزینه های دولتی استفاده می شود که شرکت ها از آن سود می برند، بدون اینکه حضور قابل ملاحظه ای در این کشور داشته باشند.
بخش مهمی از برنامه اقتصادی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، محدود کردن بخشی از میلیاردها دلار هزینه دولت و شهروندان سعودی است که هر سال از این کشور خارج می شود. مقامات دولتی می خواهند اعطای قرارداد به شرکتهای بین المللی که مدیرانشان فقط به این کشور در رفت و آمد هستند را متوقف کنند.
در راستای حرکت برای تقویت اقتصاد و جذب سرمایه گذاری بین المللی، ولیعهد عربستان سعودی، محدودیت هایی نظیر رانندگی زنان و سرگرمی عمومی را تسهیل کرده است اما همینطور سیاست هایی مانند ممنوعیت الکل، سبب شده است خیلی از مدیران خارجی، علاقه ای به زندگی در عربستان سعودی نداشته باشند. با این وجود، موقعیت عربستان سعودی بعنوان بزرگترین اقتصاد منطقه که می خواهد هزاران میلیارد دلار برای گردشگری و هاب تجاری هزینه کند، خیلی از شرکتهای چندملیتی را واداشته است در نحوه فعالیت در خاورمیانه، بازبینی کنند.
اقدام عربستان سعودی از جانب تحلیل گران سیاسی و اقتصادی بعنوان تلاشی برای رقابت با دوبی دیده می شود که هاب تجاری برجسته خاورمیانه است. دوبی مدت ها برای سبک زندگی، مالیات پایین و اتصال پذیری، محبوب شرکتهای چند ملیتی بوده است.
اکثر شرکتهای جهانی، معمولاً فعالیتهای خاورمیانه ای خویش را از دفاترشان در دوبی مدیریت می کنند و دفاتر کوچکی در شهر های عربستان سعودی شامل ریاض یا دمام دارند که نزدیک به دفاتر شرکت نفتی دولتی آرامکوی سعودی هستند. هنوز مشخص نیست که دفاتر شرکتهای چندملیتی در ریاض، چه تأثیر بر فعالیت سایر دفاتر منطقه ای شرکت ها خواهد داشت.
مایکروسافت در اطلاعیه ای اعلام نمود که عربستان سعودی بخشی از منطقه اروپای مرکزی، شرقی، خاورمیانه و آفریقاست. این منطقه تنوع بسیاری دارد و این شرکت، تعدادی دفتر شامل یک دفتر در عربستان سعودی دارد.
گوگل اعلام نمود مشغول تعامل با مقامات مربوطه در رابطه با الزامات است. ایرباس اعلام نمود دفترش در عربستان سعودی، مطابق با مقررات این کشور بوده است.
تحت مقررات سعودی، شرکت ها در صورت راه اندازی مرکز در ریاض که منطبق با الزاماتی نظیر حداقل ۱۵ کارمند و دو کشور دیگر گزارش کننده به این مرکز باشد، می توانند مجوز ویژه دفتر مرکزی را دریافت نمایند. در مقابل، ریاض مشوق هایی مانند تخفیف های مالیاتی و معافیت از مقررات برای استخدام سعودی ها را عرضه می کند.
دولت عربستان سعودی در دسامبر اعلام نمود یک رخصت مالیاتی ۳۰ ساله به شرکت هایی می دهد که مجوز دفتر منطقه ای ویژه دارند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، اما طرح عربستان سعودی با سردرگمی همراه بوده است و بعضی از مدیران می گویند که معلوم نیست این قوانین چگونه برای انواع خاصی از مشاغل اعمال می شود و کدام نهادهای دولتی عربستان زیر پوشش محدودیت های خرید قرار می گیرند. اینکه آیا این قوانین بر شرکت هایی که قراردادهایی با نهادهایی مانند صندوق سرمایه مستقل عربستان دارند تأثیر می گذارد یا خیر، یک مبحث مبهم دیگر است.
منبع: لینك بگیر دات كام
5.0 / 5
387
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب واکنش گوگل و مایکروسافت به تهدید عربستان