نحوه پرداخت خسارت قطعی اینترنت به مشترکان
به گزارش لینک بگیر دات کام، پرداخت خسارت قطعی اینترنت به مشترکان بر مبنای SLA بین خدمت دهنده و خدمت گیرنده است که بر مبنای توافق و با هدف تضمین پارامترهای کیفیت خدمات توافق شده است.
به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، هفته گذشته بود که تعدادی کاربران از اختلال در اینترنت ثابت خبر دادند؛ موضوعی که با گذشت زمان اندکی از سوی مخابرات تأیید شد و اعلام نمودند در یکی از مراکز مخابرات اختلال فنی رخ داده است. البته این شرکت بدنبال اتفاق رخ داده تصریح کرد هزینه ای که در این چند ساعت به مشتریان تحمیل شد را با بحث شارژ بسته ها جبران می کنند.
طبق آنچه که در دیگر کشورها هم مرسوم می باشد مشتریان می توانند با بررسی مشخصات خاص تهیه شده برای خدمات از سوی عرضه دهندگان سرویس و همینطور سطوح کیفی ادعا شده، ارزیابی لازم را انجام دهند که در این میان بحث SLA - توافقنامه سطح سرویس یا Service Level Agreement است - مطرح می شود و در ایران هم کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات کلیات بخشنامه توافق نامه سطح دسترسی به خدمات زیرساخت (SLA) زیرساخت را برای عرضه خدمات نقطه به نقطه را تصویب کرده است.
ضوابط و چارچوب موافقت نامه های سطح خدمات (SLA) در مفاد مصوبه ۱۷۷ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در سال ۱۳۹۲، بر طبق ماده ۶ اساسنامه رگولاتوری و با هدف شفاف سازی کیفیت خدمات در مقابل هزینه آن در شبکه های ارتباطات داده ها و رعایت حقوق مشتریان تصویب گردید. به این دلیل تدوین و تصویب SLA را میتوان همچون اقداماتی دانست که امنیت فضای سرمایه گذاری در کشور را بیشتر از پیش تضمین می کند و سبب ارتقاء بیش تر کیفیت خدمات مخابراتی و ارتباطی در سطح کشور می شود.
اجرای کلیات SLA به صورت قرارداد با بهره برداران مخابراتی منعقد می شود و در صورت تمایل این دسته از مشتریان شرکت ارتباطات زیرساخت، شرایط قرارداد با توجه به سطح SLA درخواستی و قبول هزینه در ارتباط با آن از سوی مشتری تنظیم می شود و برای هر دو طرف لازم الاجرا خواهد بود. در رابطه با ی این امکان میتوان گفت SLA که قرارداد تضمین و تأمین میزانی معین از کیفیت خدمات از سوی شرکت سرویس دهنده برای شرکت سرویس گیرنده یا کاربر است.
در حقیقت SLA یک قرارداد دوجانبه بین خدمت دهنده و خدمت گیرنده، برمبنای توافق و با هدف تضمین پارامترهای کیفیت خدمات توافق شده است.
در این قرارداد باید کیفیت سطح خدمات، نحوه اندازه گیری تخطی از سطح خدمات و ضمانت های اجرائی آن تعیین شود. در مقابل مشترکان هم باید بادقت محتوای قرارداد و موافقتنامه سطح سرویس و تعیین خسارت های ناشی از نبود سرویس دهی و پشتیبانی اپراتوار را مطالعه و تایید کنند.
اپراتورهای عرضه دهنده خدمات به طور معمول علاوه بر اجبار قانونی مصوبات به جهت شرایط رقابتی شدید، می کوشند چارچوب SLA را رعایت نمایند.
ضوابط قرارداد مشترکان هم به این صورت است که اپراتور (یکی از دارندگان پروانه از رگولاتوری) بر طبق مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ملزم است در چارچوب عقد قرارداد شفاف و مشخص در حوزه کمیت، کیفیت و توافقنامه سطح خدمات (Agreement Level Service) به مشترکان خود خدمات عرضه نماید. همینطور قبل از عرضه خدمات و دریافت وجه از مشترک، اپراتور باید یک نسحه از مفاد قرار داد مشترکان را مجانی در اختیار هر قرد ذی نفع یا هر مشترک جدیدی که در خواست کند، قرار دهد.
بدین سبب سفارش می شود مشترکان در زمان خرید سرویس اینترنت پر سرعت ثابت، انتخاب سرویس متناسب با نیاز و بودجه خود باشد. همینطور پنل کاربری مشترک دارای اطلاعات و ابزارهاایی مانند مشخصات کاربری، تاریخ های پرداخت و صورت حساب مالی، جزئیات مصرف و ابزارهای سنجش سرعت و کیفیت و... و. است که با استفاده از این ابزارها می تواند متوجه اختلال یا مغایرت در سرویس خود با شرایط قرار خود از نظر کیفیت، سرعت، میزان مصرف وپرداختی ها شود و نسبت به دریافت حق و حقوق خود اقدام نماید.
لازم به ذکر است در صورت عدم رسیدگی اپراتور به شکایت یا درصورتی که مشترکان نتوانستند در احقاق حقوق خود موفق شوند بوسیله تماس با شماره ۱۹۵ یا درگاه https //۱۹۵.cra.ir، نسبت به طرح شکایت اقدام نمایند.
منبع: linkbegir.com
5.0 / 5
400
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب نحوه پرداخت خسارت قطعی اینترنت به مشترکان