اپراتورهای اینترتت ایران
اپراتورهای بزرگ
تلفن همراه تا سال 2008: شرکت
مخابرات سیار ایران (MCI همراه اول) با 70 درصد سهم بازار، MTN ایرانسل (28 درصد) و شرکت مخابرات امارات (اتصالات) که در دسامبر 2008 به مبلغ 300 میلیون یورو مجوز دریافت کردند. اتصالات با یک کنسرسیوم ایرانی جایگزین شده و با نام رایتل فعالیت می کند. دو
اپراتور ملی، شرکت مخابرات سیار ایران و MTN ایرانسل هر دو
خدمات داده مبتنی بر GPRS را ارائه می دهند. اخیراً یک ارائه دهنده جدید خدمات پهن باند موبایل LTE به نام ApTel کار خود را در ایران آغاز کرده است.
از سال 2011، تامین کنندگان عمده خارجی شبکه های تلفن همراه ایران عبارتند از: هوآوی چین، تلفن AB L.M و شبکه نوکیا زیمنس، سرمایه گذاری مشترک بین شرکت نوکیا و زیمنس AG. از سال 2016، Orange S.A فرانسه و Vodafone انگلستان (از طریق HiWEB.ir) نیز در حال توسعه فناوری اطلاعات موبایل در ایران هستند.
شبکه 3G
اتصالات و تامین تلکام مستقر در ابوظبی، بازوی سرمایه گذاری مخابراتی اداره تامین اجتماعی و بازنشستگی ایران، به مدت دو سال از حقوق انحصاری برای ارائه خدمات نسل دوم و سوم (3G) در ایران (2008) برخوردار خواهند شد. با فرض حداقل سرمایه گذاری شبکه 4 میلیارد دلاری، اتصالات می تواند حدود 20 تا 25 درصد از سهم بازار را طی پنج سال از فعالیت خود (تا سال 2013) به دست آورد. در سال 2009 اعلام شد که اتصالات نتوانسته است حق اپراتور انحصاری 3G ایران را به مدت دو سال تضمین کند. بعداً مخابرات تامین اعلام کرد که ایدرو و مرکز احکام امام خمینی (ره) به دلیل اختلافات قراردادی جایگزین اتصالات شده اند. [نیاز به منبع] در سال 2011، تامین مخابرات
برنامه هایی را برای پوشش 60 درصد از جمعیت با شبکه 2G و 40 درصد با شبکه 3G خود فاش کرد. تا سال 2014
شبکه 4G
تا سال 2020، پوشش جمعیتی 4G LTE در ایران به حدود 90 درصد رسیده است. دولت در حال آماده سازی مقررات برای استقرار 5G است و قصد دارد خدمات را در چند سال آینده راه اندازی کند.
به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از گیزموچاینا، چندماه قبل مقامات هندی از راه اندازی شبکه ۵G در این کشور خبر دادند. دو شرکت برتر فناوری «جیو» (Jio) و «ایرتل» (Airtel) در این اقدام همکاری کردند. «ایرتل» اکنون به زیرساخت فعلی ۴G برای ارائه فناوری نسل پنجم اینترنت همراه اتکا دارد و ممکنست مدتی بطول بیانجامد تا پوشش کامل این نوع اینترنت را فراهم آورد. از طرف دیگر جیو مشغول توسعه یک فناوری جداگانه ۵G است که تا پایان ۲۰۲۳ میلادی به سراسر هندوستان می رسد. بر اساس گزارش ها تا حالا حدود ۵۰ شهر مختلف این کشور به پوشش نسل پنجم اینترنت همراه دسترسی دارند برای اینکه شبکه های هر دو شرکت با سرعت زیادی درحال گسترش هستند.
اپراتورهای اینترنت پیش از ارائه سرویس برمبنای دسته بندی شهری روی تامین پوشش شهرهای بزرگ متمرکز هستند. هر دو این شرکتها اکنون سرویس هایشان را به شهرهای بزرگی مانند بمبی، احمدآباد و دهلی نو گسترش داده اند. لیست شهرهای مجهز به شبکه نسل پنجم اینترنت همراه نیز در این کشور گسترش یافته است. آشوینی وایشناو وزیر ارتباطات هند این اطلاعات را طی یک جلسه پارلمانی اعلام نمود. وی در پاسخ به سوالی در پارلمان اظهار داشت: تهیه کنندگان سرویس مخابرات ارائه خدمات ۵G را از یکم ژانویه ۲۰۲۲ میلادی آغاز نموده اند و از ۲۶ نوامبر ۲۰۲۲ میلادی خدمات نسل پنجم اینترنت همراه در ۵۰ شهر ارائه شده است. همچننی وایشناو اصرار کرد هر دو شرکت مخابراتی مذکور اکنون خدمات ۵G را بدون هیچ هزینه اضافه ای ارائه می کنند. مشتریان ایرتل در صورتی که به منطقه ای نقل مکان کنند که در آنجا از اینترنت ۵G پشتیبانی می شود، می توانند بدون هیچ دعوتنامه یا مراحل خاصی از این سرویس بهره گیرند. اما جیو دسترسی به این سرویس را فقط بر طبق دعوتنامه برای کاربران فراهم می آورد.