تقابل ایالات متحده و چین بر سر برتری در حوزه هوش مصنوعی موجب نگرانی قانونگذاران آمریکایی شده است، برای اینکه شکست می تواند به معنای تهدیدی برای امنیت ملی، اقتصاد و رفاه آمریکا باشد. با این وجود، مهندسان مایکروسافت مستقر در ایالات متحده و سازنده TikTok مستقر در چین، بایت دنس(ByteDance)، با هم در پروژه KubeRay کار می کنند تا به شرکتها کمک کنند تا برنامه های کاربردی هوش مصنوعی را بطور موثرتری مدیریت کنند.
به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، رقابت بالایی که میان آمریکا و چین برای برتری در حوزه هوش مصنوعی وجود دارد، قانونگذاران آمریکایی را به شدت نسبت به باختن در این رقابت و پیامد آن برای امنیت ملی، اقتصاد و شکوفایی آمریکا نگران کرده است. اما علاوه بر این که دو اقتصاد بزرگ جهان، منابعی را برای برتری در این حوزه اختصاص داده اند، همکاری هایی بین دو کشور وجود دارد و حتی تعدادی از کارشناسان هوش مصنوعی می گویند همکاری فرامرزی و گسترده، برای دستیابی به پیشرفت های قابل توجه در زمینه رایانش، حائز اهمیت می باشد.
رابطه مایکروسافت و ByteDance سابقه ای دارد. در سال 2020، زمانی که رییس جمهور وقت دونالد ترامپ تهدید کرد که این برنامه را در ایالات متحده ممنوع می کند، مایکروسافت کوشش کرد تا TikTok را از ByteDance خریداری کند. یک سال بعد، ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، این معامله شکست خورده را «عجیبترین کاری که او تاکنون انجام داده است» نامید.
در اجلاس Ray Summit که این هفته در سانفرانسیسکو برگزار شد، مهندس نرم افزار ByteDance، جیاکسین شان و مهندس نرم افزار اصلی مایکروسافت، علی کانسو، پیشرفت خودرا با دانشمندان داده، کارشناسان یادگیری ماشین و سایر توسعه دهندگان که علاقمند به ساخت برنامه های کاربردی با استفاده از نرم افزار منبع باز Ray هستند، مورد بحث و بررسی قرار دادند.. شان و کانسو تعدادی از زیرساخت های فنی KubeRay را توضیح دادند و مزایای این نرم افزار را برای توسعه برنامه های کاربردی هوش مصنوعی که بر روی چندین کامپیوتر اجرا می شوند، توضیح دادند.
شرکت ها برای کمک به پروژه های کد باز که در سالهای اخیر محبوبیت پیدا کرده و استارتاپ های مختلفی از دل آنها متولد شده اند، اغلب منابع مهندسی را بین یکدیگر به اشتراک می گذارند. همکاری مایکروسافت و بایت دنس از این جهت، قابل توجه است که رقابت سنگینی بین آمریکا و چین درخصوص هوش مصنوعی و مالکیت معنوی و نگرانی ها نسبت به استفاده از پیشرفت های فناوری برای شنود و نفوذ به حریم خصوصی، وجود دارد.
بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، مایکروسافت در کنار رقیبانی مانند گوگل و مِتا، سرمایه گذاری بالایی در هوش مصنوعی انجام داده و لابراتوار تحقیقات هوش مصنوعی این شرکت در چین، کمک کرده است از استعدادهای آکادمیک چینی بهره ببرد.