ردیابی کلیک کاربر در فضای مجازی
لینک بگیر دات کام: برپایه گزارشی جدید فیسبوک و اینستاگرام بوسیله مرورگرهایی که داخل اپ باز می شوند، کارهای کاربران همچون کلیک روی لینک ها، اسکرین شات ها و پسوردهای آنها را ردیابی می کنند.
ردیابی کلیک زمانی است که رفتار کلیک کاربر یا رفتار ناوبری کاربر به منظور استخراج بینش و کاربران اثر انگشت جمعآوری میشود. رفتار کلیک معمولاً با استفاده از گزارشهای سرور که شامل مسیرهای کلیک و آدرسهای اینترنتی کلیکشده (Uniform Resource Locator) است ردیابی میشود. این گزارش اغلب در قالبی استاندارد شامل اطلاعاتی مانند نام میزبان، تاریخ و نام کاربری ارائه میشود. با این حال، با توسعه فناوری،
نرم افزار جدید امکان تجزیه و تحلیل عمیق رفتار کلیک کاربر را با استفاده از ابزارهایپرویدئو فراهم می کند. با توجه به اینکه اینترنت می تواند یک محیط پرخطر در نظر گرفته شود، تحقیقات تلاش می کند تا بفهمد چرا کاربران روی برخی از پیوندها کلیک می کنند و روی پیوندهای دیگر کلیک نمی کنند. تحقیقات همچنین برای بررسی تجربه کاربر از حریم خصوصی با ناشناس کردن اطلاعات شناسایی شخصی کاربر و بهبود نحوه نگارش و ساختار فرم های رضایت جمع آوری داده ها انجام شده است.
ردیابی کلیک در چندین صنعت از جمله تعامل انسان و رایانه (HCI)، مهندسی نرم افزار و تبلیغات مرتبط است. ردیابی ایمیل، ردیابی لینک، تجزیه و تحلیل وب و تحقیقات کاربر نیز مفاهیم مرتبط و کاربردهای ردیابی کلیک هستند. استفاده رایج از دادههای کلیک از ردیابی کلیک، بهبود موقعیت نتایج از موتورهای جستجو برای مرتبطتر کردن سفارش آنها با نیازهای کاربران است. ردیابی کلیک از بسیاری از تکنیک های مدرن مانند یادگیری ماشینی و داده کاوی استفاده می کند.
به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از انگجت، اگر کاربری از وب سایتی که در فیس بوک و اینستاگرام دیده، بازدید کند احیانا متوجه می شود به مرورگر انتخابی خود به مرورگر داخل اپ منتقل خواهد شد. حالا یک محقق فناوری به نام فلیکس کراوس متوجه شده کد جاوا اسکریپت آن مرورگرها به هریک از وب سایت های بازدید شده منتقل شده اند و نشان میدهد احیانا شرکت متا فرد را در مرورگرهای مختلف ردیابی می کند. کراوس در یک پست وبلاگی نوشت: اپلیکیشن اینستاگرام کدهای ردیابی خودرا به تمام وب سایت هایی که نشان داده می شود همچون هنگامیکه روی تبلیغات کلید می شود، تزریق می کند و در نتیجه اپلیکیشن می تواند تمام کارهای کاربر (مانند ضربه زدن روی هر کلید و لینک، انتخاب متن، اسکرین شات) و همچنین داده های ورودی کاربر( مانند پسورد، آدرس ها، شماره کارت اعتباری) را رصد کند. تحقیق او روی نسخه های iOS فیس بوک و اینستاگرام انجام شده است. این یافته ها کلیدی است به جهت اینکه هنگام بازکردن اپ ها در دستگاه های اپل از کاربر درباره ی ی رضایت وی برای ردیابی فعالیت هایش سوال پرسیده می شود. قابلیت مذکور ATT نام دارد و در iOS14.5 ارائه شده بود. متا قبلا اعلام نموده بود این خاصیت برای کسب وکار ما خطرناکست. از جانب دیگر متا در اطلاعیه ای اعلام نمود: ردیابی کدها بر طبق ترجیحات کاربر در قابلیتATT به انجام می رسد. سخنگوی این شرکت به نشریه گاردین گفت: کدها به ما اجازه می دهند تا داده های کاربران را قبل از استفاده برای تبلیغات هدفمند یا مقاصد دیگر جمع آوری نماییم. همچنین کراوس اشاره می کند فیس بوک لزوما از کدهای جاوااسکریپت برای جمع آوری اطلاعات حساس استفاده نمی نماید. علاوه بر آن تحقیق مذکور نشان داد واتساپ وب سایت های طرف ثالث را به طور مشابه دستکاری نمی نماید. کراوس معتقد می باشد متا باید همین روند را در فیس بوک و اینستاگرام نیز در پیش گیرد.
منبع: لینك بگیر دات كام
5.0 / 5
559
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ردیابی کلیک کاربر در فضای مجازی