تمام اطلاعیه های سازمان فضایی ایران در مورد خیام ؛

همکاریهای پیشرفته با کشورهای پیشرو در صنعت فضایی جهان ادامه خواهد یافت


لینک بگیر دات کام: سازمان فضایی ایران با اشاره به پرتاب امروز ماهواره ˮخیامˮ با موشک روس ˮسایوزˮ به مدار زمین، اعلام نمود که این سازمان نیازهای فعلی کشور در زمینه تامین داده های ماهواره ای را بوسیله همکاریهای پیشرفته علمی و فناورانه با کشورهای پیشرو در صنعت فضایی جهان ادامه خواهد داد تا علاوه بر تامین نیازمندی های کشور، با انتقال دانش و تجربه، مسیر بومی سازی فناوری فضایی در داخل کشور را تسریع کند.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، سازمان فضایی ایران و آژانس فضایی روسیه (روسکاسموس) چهارشنبه هفته گذشته، ۱۲ مرداد ماه اعلام نمودند که ماهواره "خیام" با مالکیت سازمان فضایی ایران امروز سه شنبه، ۱۸ مردادماه با همکاری روسیه از پایگاه قزاقستان پرتاب خواهد شد. این سازمان طی این مدت ۳ اطلاعیه را در این حوزه منتشر نموده که در ادامه به بخش هایی از این اطلاعیه ها اشاره می شود.
ماهواره "خیام" که مالکیت آن در اختیار سازمان فضایی ایران است، با سنجنده های دقیق در طیف های مختلف، زیر ساختی مناسب برای هوشمندسازی بخش های متعدد کشور خواهد بود. ارتقای بهره وری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری، ساخت و سازهای غیرمجاز و مقابله با جنگل خواری، پایش مخاطرات زیست محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و خیلی از کاربردهای دیگر همچون کاربردهای داده های دریافت شده از ماهواره خیام خواهد بود.
سازمان فضایی ایران، ضمن توسعه توانمندی های داخلی در حوزه ساخت و پرتاب ماهواره های مورد نیاز کشور و توسعه ایستگاه های زمینی مربوطه، نیازهای فعلی کشور در حوزه تأمین داده های ماهواره ای را از راه همکاریهای پیشرفته علمی و فناورانه با کشورهای پیشرو در صنعت فضایی جهان ادامه خواهد داد تا علاوه بر تأمین نیازمندی های کشور، با انتقال دانش و تجربه، مسیر بومی سازی فناوری فضایی در داخل کشور را تسریع کند.
براساس اعلام سازمان فضایی ایران، مرکز کنترل عملیات ماهواره، ارسال فرامین و ایستگاه های دریافت داده های ماهواره ای ماهواره "خیام" تنها در خاک جمهوری اسلامی ایران و تحت مدیریت سازمان فضایی ایران است و مهندسین و محققین ایرانی در آن مستقر هستند. ارسال فرامین و دریافت اطلاعات از این ماهواره تماما طبق الگوریتم رمزنگاری شده ای که قبلا توسط محققین سازمان فضایی در آن تعبیه شده است، انجام شده و در این فرایند هیچ کشور دیگری امکان دسترسی به اطلاعات آنرا نداشته و برخی شایعات منتشره در مورد استفاده از تصاویر این ماهواره برای مقاصد نظامی سایر کشورها حقیقت ندارد.

با عنایت به فعالیت ها و اهداف صرفاً صلح آمیز و غیرنظامی سازمان فضایی ایران، تصاویر ماهواره "خیام" برای ارتقاء توانایی مدیریت و برنامه ریزی کشور در حوزه های مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، منابع آبی، معادن و پایش مرزها، مدیریت حوادث غیرمترقبه و... استفاده می شود و نیروهای دفاعی کشور برای رفع نیازهای خود مسیرهای اختصاصی و منحصر به فرد خویش را به لحاظ فنی و راهبردی پیگیری می کنند.
سازمان فضایی ایران اعلام نمود: همانطور که مسیر توسعه ماهواره های بومی در کشور یک مسیر غیر قابل حذف و غیر قابل انکار است، همکاریهای بین المللی هم نه تنها صنعت فضایی ایران را وارداتی نخواهد کرد، بلکه بزودی و با لطف الهی و عزم جدی محققین ایرانی، این صنعت در کشور تبدیل به یک صنعت صادرکننده خواهد شد.

برنامه بومی توسعه صنعت فضایی کشور با قوت و جدیت در دستور کار دولت سیزدهم است
ماهواره "خیام" یک ماهواره سنجش از دور با قابلیت تصویربرداری با دقت یک متر است. جمهوری اسلامی ایران الان توانایی طراحی و ساخت ماهواره های سنجشی با دقت تصویربرداری ۵ تا ۱۰ متر را دارد و حوزه فضایی کشور با عزم و اراده بسیار جدی در راه رسیدن به توانایی ساخت ماهواره های سنجشی با دقت های بهتر از یک متر قرار دارد و این مسیر با جدیت دنبال می شود.

برنامه توسعه حامل های ماهواره (ماهواره بر) بومی هم در کشور، با یک برنامه مدون و از پیش تعریف شده و با تاکید بر فناوری های بومی با جدیت و قوت در دولت سیزدهم درحال پیگیری است و با همت دانشمندان و متخصصان بخش های مختلف کشور، تا انتهای سالجاری توانمندی تزریق ماهواره های تا ۱۰۰ کیلوگرم به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین تثبیت خواهد شد و این مسیر تا رسیدن فناوری بومی تزریق ماهواره های چندصد کیلوگرمی تا آخر دولت سیزدهم ادامه پیدا خواهد نمود.

با عنایت به وزن بیشتر از نیم تنی ماهواره "خیام" و هم درصد بسیار بالای موفقیت پرتابگر سایوز، پرتاب ماهواره "خیام" به کشور روسیه واگذار شده است. با عنایت به ضریب اطمینان بالای پرتابگر سایوز در پرتاب و در مدارگذاری ماهواره ها، خیلی از کشورهای صاحب چرخه کامل فناوری فضایی که خود توانایی پرتاب ماهواره را دارند هم از پرتابگرهای روسی استفاده می نمایند.

براساس اعلام سازمان فضایی ایران، زیرساخت های لازم جهت کنترل و بهره برداری از این ماهواره در پایگاه های فضایی متعلق به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعبیه شده است و از لحظه پرتاب، داده های فضایی حاصل از فعالیت این ماهواره تنها در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.





منبع:

1401/05/18
11:17:43
5.0 / 5
524
تگهای مطلب: ارتباطات و فناوری اطلاعات , برنامه , صنعت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
از دست ندهید!