راهنمای خرید آرام بند


آرام بند درب با استفاده از سیال هیدرولیک و سیستم کشش فنری کار می کند. این وسیله اجازه می دهد تا درب به آرامی بسته شود تا بدون ضربه زدن و به بدون آسیب رساندن به کسی که از درب استفاده می کند، بسته شود.

"آرام بند درب" با استفاده از سیال هیدرولیک و سیستم کشش فنری کار می کند. این وسیله اجازه می دهد تا درب به آرامی بسته شود تا بدون ضربه زدن و به بدون آسیب رساندن به کسی که از درب استفاده می کند، بسته شود.

در حین باز کردن درب، سیال هیدرولیک به سمت مخزن دیگر خود حرکت می کند و به فنر اجازه می دهد که درب را باز کند. کل این سیستم توسط دریچه ای کنترل می شود که سرعت باز یا بسته شدن درب را تنظیم می کند. آنها در موقعیت هایی مفید هستند که می خواهید در هنگام خروج از ساختمان پشت سرتان درب بسته یا قفل شود یا باز بماند تا افراد زیادی بدون وقفه از آن عبور کنند.

آرام بند معمولاً روی درب و بالای درب نصب می شود، اما برای تنظیم و نگهداری آسان است. انواع آرام بند در بازار وجود دارد که در ادامه این مطلب قصد داریم شما را بیشتر با آنها آشنا کنیم. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

 

انواع آرام بند

ما در بازار شاهد مدل های مختلف "آرام بند" هستیم که پر کاربرد ترین های آن شامل موارد زیر می باشد :

آرام بند بازویی :

آرام بند بازویی یکی از رایج ترین و پر استفاده ترین مدل های این وسیله مکانیکی می باشد که در بازار ایران هم معمولاً این مدل خریداری و استفاده می شود.

آرام بند بازویی همانطور که از نامش پیداست، شبیه به آرنج دست تعبیه شده است که این بازو، از یک طرف به قطعه ای که به درب بسته می شود متصل است و از طرف دیگر به منبع مکانیکی یا همان مخزن دارای روغن هیدرولیک متصل می باشد. با نیرویی که مخزن به بازو وارد می کند، درب بسته خواهد شد.

آرام بند های بازویی دارای دو مدل اصلی می باشند که این مدل ها شامل آرام بند دو مرحله ای و آرام بند سه مرحله ای ( آرام بند سه سرعته یا آرام بند دارای ضربه آخر ) هستند.

  • آرام بند دو مرحله ای : این "جک آرام بند" همانطور که از نامش مشخص است، در دو مرحله درب را می بندد. مرحله اول از زاویه ۹۰ درجه که درب کاملاً باز است درب را تا زاویه ۲۰ تا ۳۰ درجه مانده به بسته شدن، به آرامی جلو می آورد و در انتها فاصله باقی مانده، درب را با شدت بیشتری می کوبد تا درب بسته شود.
  • آرام بند ۳ مرحله ای : این مدل آرام بند ها همانند آرام بند های ۲ مرحله ای عمل می کنند فقط تفاوتشان در این است که درب را تا نزدیکی بسته شدن جلو آورده و در فاصله ۲ تا ۳ سانتی متر مانده به بسته شدن، ضربه نهایی را میزند تا درب بسته شود. این مزیت باعث می شود که هم صدای بسیار کمتری ایجاد شود و همچنین عمر قفل برقی درب ورودی ساختمان نیز افزایش پیدا کند و از خرابی آن جلوگیری شود.

آرام بند ریلی :

آرام بند ریلی از لحاظ ظاهری زیباتر از آرام بند های ریلی می باشد که به همین دلیل قیمت بالاتری نیز دارند.

آرام بند ریلی به این شکل است که قطعه فلزی که به درب متصل شده، به کمک غلطکی که دارد حرکت می کند که نیروی آن از منبع مکانیکی آرام بند تامین می شود. از این مدل آرام بند ها معمولاً در مکان هایی استفاده می شود که زیبایی درب مهم است و یا اینکه فضایی برای بازوی آرام بند وجود ندارد.

آرام بند مخفی :

آرام بند مخفی که با نام آرام بند توکار نیز شناخته می شود، در جای لولا درب نصب می شود و در برخی مواقع هم بالا و پایین درب را خالی کرده و باید آرام بند داخل درب یا داخل چهارچوب کار گذاشته شود. اهرم آرام بند مخفی جایی بین در و چهارچوب حرکت می کند و درب را می بندد.

البته لازم به ذکر است که آرام بند ریلی درب های با وزن کم را می تواند تحمل کند که اکثراً تا ۶۰ کیلوگرم را ساپورت می کنند.

آرام بند پاشنه :

آرام بند پاشنه یا زیر سطحی اکثراً برای درب های شیشه ای و مکان هایی که فضایی برای نصب آرام بند وجود ندارد استفاده می شود.

 

معیارهای انتخاب آرام بند

هنگام انتخاب یک "آرام بند در"، عوامل مختلفی باید در نظر گرفته شود، از جمله : اندازه و وزن درب، نحوه نصب، کاربرد و ظاهر آرام بند. چندین اندازه فنر آرام بند برای قرار دادن بر روی درب ها و اندازه ها و وزن های مختلف و همچنین سازه های مختلف برای سازگاری با کاربرد های معماری، سازمانی و یا امنیتی در دسترس می باشد.

نمره بندی آرام بند :

آرام بند ها وزن های مختلف درب را پوشش می دهند که تولید کنندگان راهنمای انتخاب بر اساس وزن و عرض درب را دارند. اگر وزن و اندازه مناسب را انتخاب نکنید، آرام بند نمی تواند به خوبی عمل کند و درب را ببندد.

نمره بندی آرام بند ها به صورت زیر می باشد :

  • آرام بند نمره ۱ که مخصوص درب های با وزن تا ۴۵ کیلوگرم می باشد. درب هایی که دارای این وزن می باشند شامل درب های اتاق می باشد که معمولاً از جنس HDF هستند که درب های اتاق دارای وزن های ۱۰ تا ۲۰ کیلوگرم می باشد. به این آرام بند ها، آرام بند سبک می گویند.
  • آرام بند نمره ۲ وزن درب های ۴۵ تا ۶۰ کیلوگرم را پوشش می دهد. درب های آپارتمان چوبی ( ضد سرقت نباشند ) در این بازه قرار می گیرند که این درب های آپارتمان حداکثر دارای وزن ۶۰ کیلوگرم می باشند.
  • آرام بند نمره ۳ که برای درب های ۶۰ تا ۸۰ کیلوگرم استفاده می شود. درب های ضد سرقت آپارتمان از این جک های آرام بند استفاده می کنند. به دلیل داشتن آهن آلات مخصوص برای بالاتر رفتن امنیت درب های ضد سرقت، آنها وزنی حدود ۸۰ کیلوگرم را دارند. به این آرام بند ها، آرام بند معمولی می گویند.
  • آرام بند نمره ۴ دارای بازهٔ وزنی ۸۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم می باشد، البته که می توان در درب های تا ۱۲۰ کیلوگرم نیز استفاده کرد. درب های حیاطی یا همان درب های ورودی ساختمان که آهنی هستند، از این آرام بند استفاده می کنند. بسته به میزان آهن آلات، شیشه و موارد دیگر به کار رفته در این درب ها، وزن آن ها متفاوت است. برای درب های آهنی معمولاً از آرام بند نمره ۳ ، نمره ۴ و نمره ۵ استفاده می شود. به این جک ها، آرام بند درب آهنی می گویند.
  • آرام بند نمره ۵ درب های ۱۲۰ تا ۱۴۰ کیلوگرم را پشتیبانی می کند که به این آرام بندها، آرام بند سنگین یا جک آرام بند درب آهنی سنگین می گویند.

نکته : اکثر درب های موجود در ایران، دارای عرض استاندارد و مشخصی می باشند که خیلی موضوع مهمی در انتخاب و "خرید آرام بند" نمی باشد ولی لازم است که حتماً هنگام خرید آرام بند، وزن درب را تخمین بزنید. پر کاربرد ترین آرام بند، آرام بند نمره ۳ می باشد.

با تشکر از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید، اگر تجربه ای راجع به استفاده از آرام بند داشته اید، خوشحال می شویم که دیدگاه های خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

 

1401/04/17
18:00:13
5.0 / 5
789
تگهای مطلب: رپورتاژ , سیستم , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱