رتبه ایران در سرعت اینترنت ثابت


طبق اعلام وزیر ارتباطات رتبه جهانی ایران در سرعت اینترنت ثابت ارتقا می یابد. اما رتبه ایران در اینترنت ثابت چند است؟ با لینک بگیر در ادامه همراه باشید

زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه گفتگوی تلویزیونی صف اول در مورد دلیلهای کاهش کیفیت و کندی سرعت اینترنت توضیح داد و اظهار داشت: سرعت فعلی اینترنت شایسته مردم نیست و تلاش ما در این دولت ارتقا سرعت روی زیرساخت های شبکه ارتباطی کشور است. وی با اعلان اینکه ارائه هرگونه خدمات دولت الکترونیک نیازمند شبکه ای با سرعت و کیفیت بالا است و یکی از فاکتورهای ارزیابی توسعه دولت الکترونیکی مربوط به گسترش زیرساخت های ارتباطی می شود افزود: تلاش ما این است که همزمان دو بال شبکه ملی اطلاعات را که مربوط به توسعه فناوری اطلاعات و گسترش زیرساخت های ارتباطی می شود را توسعه دهیم. زارع پور سرعت اینترنت را تابع عوامل مختلفی دانست و افزود: تعدادی از این عوامل در گذشته مورد غفلت واقع شده است. برای مثال اکنون بیشتر ترافیک مصرفی کشور روی ارتباطات ثابت است چونکه در گذشته تمرکز اصلی روی توسعه ارتباطات همراه بوده است. وی اظهار داشت: از آنجا که ارتباطات بی سیم دارای محدودیت های خاصی به سبب فضای فرکانسی است، زمانی که ترافیک از یک حدی بیشتر شود کیفیت روی این شبکه افت پیدا می کند. بدین جهت ما تمرکزمان را به سمت توسعه شبکه فیبرنوری به عنوان نسخه شفابخش حل سرعت اینترنت برده ایم. وزیر ارتباطات اشاره کرد: در صورتیکه در خیلی از کشورها توسعه فیبر نوری منازل و کسب وکارها حدود ۸ سال طول می کشد اما مقرر است در دولت سیزدهم تا اختتام دولت ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری برای منازل و کسب وکارها فراهم نماییم و برای این پروژه حمایت های مالی و قانونی پیش بینی کرده ایم.

رشد ۳۰ پله ای سرعت اینترنت ثابت تا اختتام دولت

زارع پور با اشاره به آخرین رتبه بندی پایگاه اسپید تست درباب رتبه ایران در سرعت اینترنت اظهار داشت: در صورتیکه در شهریور ۱۴۰۰ میانگین سرعت اینترنت موبایل ۲۱ مگابیت بود اکنون این سرعت به بالای ۲۶ مگابیت بالا رفته و رتبه ایران به ۷۱ در بین کشورهای جهان رسیده است. در همین حال در زمینه اینترنت ثابت میانگین سرعت در شهریور ماه ۱۴۰۰ حدود ۹ مگابیت بود که اکنون به ۱۰.۴ مگابیت رسیده است و ایران رتبه ۱۴۲ را در جهان دارد. این در حالیست که میانگین سرعت موبایل در دنیا ۳۰ مگابیت و در سرعت اینترنت ثابت ۲۹ مگابیت است. وی اشاره کرد: در آخر دولت سیزدهم قول می دهیم که در اینترنت موبایل حداقل ۲۰ پله و در اینترنت ثابت ۳۰ پله رتبه ایران را ارتقا دهیم. امیدواریم در صورتیکه پروژه اینترنت فیبر نوری اجرائی شود ایران در زمینه اینترنت ثابت جزو ۵۰ کشور اول باشد. در همین حال با راه اندازی ۵G نیز تا سه سال آینده سرعت اینترنت موبایل هم افزایش می یابد. وزیر ارتباطات در مورد تست سرعت اینترنت یک پتابیتی توسط کشور ژاپن توضیح داد و اظهار داشت: آنچه که این کشور تست کرده مربوط به تست آزمایشگاهی بوده و کما این که قبل از این نیز سرعت های دیگر اینترنت نیز توسط این کشور و برخی کشورها تست شده بود. اما آنچه که اکنون مردم این کشور به آن دسترسی دارند سرعت ۲۰۰ مگابیتی در اینترنت موبایل است که تقریباً ۷ برابر سرعت در کشور ما است. ما نیز در روز جهانی ارتباطات سرعت ۱۰۰۰ مگ را در شبکه فیبر نوری تست کردیم.

رتبه ایران در دولت الکترونیک ۳۰ پله ارتقا می یابد

وزیر ارتباطات درباب روند تکمیل پروژه دولت الکترونیک و ارائه خدمات عمومی دولتی بدون مراجعه حضوری مردم توضیح داد و اظهار داشت: اکنون حدود ۴۰ درصد از خدمات دولت بصورت الکترونیکی به مردم ارائه می شود اما کیفیت آن طوری نیست که دیگر نیازی به مراجعه حضوری مردم نباشد و بدین جهت میزان رضایتمندی مردم از ارائه خدمات الکترونیک پایین است. وی افزود: مطابق با ارزیابی های جهانی که مربوط به سال ۲۰۲۰ می شود رتبه ایران در شاخص EGDI در بین ۱۹۳ کشور ۸۲ است و ما طبق برنامه ریزی های انجام شده تا اختتام دولت سیزدهم این رتبه را ۳۰ پله ارتقا خواهیم داد. وزیر ارتباطات اظهار داشت: این شاخص مربوط به توسعه دولت الکترونیک همچون سرویس و خدمات، زیرساخت های ارتباطی و نیروی انسانی می شود. همین طور در شاخص میزان مشارکت مردم بوسیله ابزارهای دیجیتال نیز مطابق این رده بندی رتبه ایران ۱۱۸ از میان ۱۹۳ کشور است. وی ادامه داد: تنها راه چابک سازی دولت، حذف امضاهای طلایی و مبارزه با فساد را توسعه دولت الکترونیک عنوان نمود و اظهار داشت: تا قبل از این اولویت مدیران دستگاه های اجرائی الکترونیکی کردن خدمات نبود و از طرف دیگر عدم تعامل دستگاهها با یکدیگر و عدم تبادل اطلاعات از دیگر دلیلهای کندی توسعه دولت الکترونیک در کشور بود. اما مطابق با تاکید رییس جمهور، اطلاعات دستگاهها بیت المال است و دستگاهها مالک اطلاعات نیستند و باید برای تسهیل کار مردم، اطلاعات را در اختیار دستگاه های دیگر قرار دهند. وی ادامه داد: اکنون روند توسعه دولت الکترونیک با سرعت بیشتری پیش می رود و تصمیمات خوبی در شورای اجرائی فناوری اطلاعات دراین زمینه گرفته شده است.

جرم انگاری در صورت سرپیچی از مصوبات کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک

وی با تاکید بر این که ساز و کار و زیرساخت های لازم برای تحقق دولت الکترونیک برقرار است افزود: برای ضمانت اجرائی مصوبات کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک اکنون تصویب طرح داده و اطلاعات ملی در دستور کار مجلس قرار دارد که هدف آن جرم انگاری در صورت سرپیچی از مصوبات کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک است. وزیر ارتباطات اشاره کرد: برای تحقق مدیریت تحول در دستگاه های اجرائی نیز شورای اجرائی فناوری اطلاعات مصوب کرد تا ذیل ریاست هر دستگاه، مرکز فناوری اطلاعات و امنیت تشکیل گردد تا سازوکار لازم در زمینه امنیت و فناوری اطلاعات به شکل یکنواخت در تمامی دستگاه های اجرائی صورت گیرد. وی با اعلان اینکه بیش از ۲۰۰ سرویس توسط دستگاهها اکنون درحال مبادله است اظهار داشت: سال قبل بیش از ۳ میلیارد تبادل سرویس میان دستگاه های اجرائی در مرکز ملی تبادل اطلاعات انجام شده است. وزیر ارتباطات اظهار داشت: پیرو بند واو تبصره ۷ بودجه سال ۱۴۰۱ نیز در امتداد حرکت به سمت دولت هوشمند و اصلاح نظام اداری کشور، قرار شد پنجره واحد خدمات توسط هر دستگاه تا شهریور ماه راه اندازی شود و با کاربران با یکبار ورود به تمام خدمات دستگاهها دسترسی داشته باشند. بر این اساس قرار شد یک سوم خدمات پرکاربرد دستگاهها تا شهریورماه از این طریق ارائه شود. وی ادامه داد: همین طور قرار شد تا دی ماه امسال نیز پنجره ملی خدمات دولت هوشمند توسط وزارت ارتباطات راه اندازی شود که نسخه آزمایشی آن در هفته جهانی ارتباطات رونمایی گردید و اکنون نزدیک به ۲۰ دستگاه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شده اند. با این وجود دیگر نیاز به چندین بار احراز هویت نیست و کاربر با یک دفعه احراز هویت می تواند به پنجره ملی خدمات دولت دسترسی داشته باشد. زارع پور اشاره کرد: طبق دستور رییس جمهور نیز قرار شد معاون اول رییس جمهور هر دو هفته یک دفعه جلسه شورای اجرائی را تشکیل و مصوبات این شورا را از دستگاه های اجرائی مطالبه کند. وزیر ارتباطات اشاره کرد: در زمینه تامین امنیت اطلاعات در دولت الکترونیک نیز راهکارهایی پیش بینی شده تا امنیت زیرساخت های ارتباطی و اطلاعاتی تضمین شود؛ ایجاد مرکز توسعه فناوری اطلاعات و امنیت ذیل دستگاهها با این هدف انجام شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از مهم ترین برنامه های دولت را مبارزه با فساد عنوان نمود که با تحقق دولت هوشمند میسر می شود و اشاره کرد: دراین زمینه ۵ درصد دستگاهها اکنون پای کار آمدند و این مسیر با مطالبه گری و همکاری دستگاهها به سرعت محقق خواهد شد.
 

1401/03/29
13:37:46
5.0 / 5
988
تگهای مطلب: اینترنت , وزارت ارتباطات , ارتباطات زیرساخت , ارتباطات و فناوری اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲