برنامه نویسان بومی دست به كار شدند

ویز ایرانی در بازار


به گزارش لینك بگیر دات كام جای خالی نرم افزارهای مسیریاب صوتی بدون دردسر فیلترشكن، برنامه نویسان ایرانی را بر آن داشت كه با اتكا به توانایی های خود به تولید یك نرم افزار بومی اقدام نمایند.


به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، بعد از جنجال های مربوط به نرم افزار مسیریاب ویز (Waze) و خصوصا استفاده تاكسی یاب های اینترنتی از این نرم افزار، ایسنا گزارشی درباره فرصت ایجادشده برای برنامه نویسان و تولیدكنندگان اپلیكیشن های بومی نوشت تا به علت مشكلاتی كه ویز با آن روبه رو بود، فرصتی كه با فیلترینگ در اختیار آنها قرار داده شده را غنیمت شمرده و در نبود رقیب قدرتمند خارجی، «ویز»های ایرانی به كاربران عرضه كنند.

اپلیكیشن ویز یك برنامه مسیریاب بر اساس GPS با قابلیت راهنمایی لحظه به لحظه برای گوشی های هوشمند است اما در شرایطی كه تاكسی های اینترنتی از آن به عنوان برنامه ای با قابلیت نمایش ترافیك استفاده می كردند، سال قبل از كافه بازار حذف شده و در نهایت به دستور مقامات قضایی با این توضیح كه حوزه سرویس های مكان محور به علت ارتباط نزدیك با داده های باارزشی همچون داده های مكانی كاربران از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و ویز یك ابزار جاسوسی متعلق به رژیم صهیونیستی است، فیلتر شد.

محمود واعظی - وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات - آن زمان درباره تصمیم برای فیلترینگ ویز اظهار كرده بود: این تصمیم در كارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه ای گرفته نشده بود بلكه یك قاضی در این باره حكمی را صادر كرده بود. ما با عنایت به اینكه این نرم افزار جایگزین های مختلف داشته این دستور را اجرا كردیم. اگر زمانی این نرم افزار به كسب وكارها مربوط می شد یا جایگزینی برای آن وجود نداشت ممكن بود ما مذاكراتی در این خصوص داشته باشیم اما زمانی كه این نرم افزار دارای جایگزین است چرا بخواهیم حتما از آن استفاده كنیم.

نخبگان ایرانی دست به كار شدند

نبود نمونه ایرانی باكیفیت در این حوزه مشكلات بسیار زیادی برای هموطنان فارسی زبان بوجود آورده است. اما به علت حل نشدن نیاز كاربران همچنان رانندگان با استفاده از روش های مختلف نظیر استفاده از فیلترشكن های مختلف اقدام به استفاده از مسیریاب ویز می كردند كه مجبور به قبول سختی های استفاده از این روش و پرداخت هزینه های اضافه پهنای باند و تهیه ابزارهای فیلترشكن بودند. به همین خاطر جمعی از نخبگان دانشگاه شریف اعلام كردند كه تحت قالب مجموعه "دال" جمع شده و مسیریاب صوتی را عرضه كردند.

بنا بر اعلام مجموعه دال در بهمن ۱۳۹۵ آغاز به فعالیت در حوزه سرویس های مكان محور كرده و با نگاه به نیاز روزافزون جامعه ایرانی به مسیریاب فارسی كه با عنایت به ظهور تاكسی های اینترنتی نظیر اسنپ و تپسی روزبه روز بر اهمیت آن افزوده می شد، تصمیم به عرضه نقشه و مسیریاب صوتی به زبان فارسی گرفت. مسیریاب صوتی دال در قالب برنامه كاربردی تلفن همراه در بستر اندروید اوایل مهر ماه به بازار عمومی عرضه شده و به قول دست اندركاران در نخستین هفته های عرضه به بازار توانست حدود ۱۰هزار كاربر را جذب كند.

نقشه فارسی، نمایش ترافیك لحظه ای راه های كشور، امكان جست وجو بین مكان های مختلف، مسیریابی و پیشنهاد مناسب ترین مسیر بر مبنای ترافیك لحظه ای جاده های شهری، تخمین زمان رسیدن به مقصد بر مبنای ترافیك راه ها در طول مسیر، عرضه راهنمای صوتی و دستورات راهنمای مسیر به زبان فارسی در نقاط مختلف مسیر، همراهی در طول سفر و نشان دادن لحظه ای مكان متحرك روی مسیر، ذخیره مكان های مختلف به عنوان علاقه مندی و مسیریابی از بین موارد مورد علاقه و سابقه مسیرهای قبلی و امكان مسیریابی مستقیم از سایر نرم افزارهای تاكسی یاب از خصوصیت های اصلی مسیریاب صوتی دال است.

این مسیریاب صوتی خصوصیت های اصلی مورد نیاز برای یك سفر را در اختیار كاربر قرار داده است و كاربران تنها با انتخاب مقصد خود می توانند تا انتهای مسیر از راهنمایی این مسیریاب استفاده كنند. از مزایای استفاده از یك اپلیكیشن بومی مورد تایید علاوه بر فارسی بودن آن، این است كه طبعا كاربران نیازی به استفاده از فیلترشكن ندارند. همینطور با استفاده از دال داده های مكانی كه از اهمیت بالایی برخوردار هستند هم در اختیار اپلیكیشن های خارجی نظیر ویز قرار نمی گیرد.

فیلم های آموزشی نرم افزار دال در آپارات موجود است و كاربران برای دریافت مسیریاب دال می توانند به ماركت های داخلی بازار و ایران اپس رجوع كنند.

اگرچه صرف نظر از كیفیت نرم افزار ایرانی دال، اینكه خواهد توانست جایگزین مناسبی برای ویز فیلترشده باشد و یا با شنیده هایی كه مبنی بر رفع فیلتر ویز وجود دارد، آیا می تواند گوی رقابت را از این اپلیكیشن قدرتمند خارجی و یا نمونه های احتمالی داخلی برباید، تلاش برای عرضه و جایگزینی یك نرم افزار بومی پرارزش است؛ اما اقناع نیاز كاربران هم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد زیرا اگر نرم افزارهای ایرانی از كیفیت مناسبی برخوردار نباشند، حتی اگر در ابتدا به علت بومی بودن به آنها توجه ویژه ای شود، با گذشت زمان عرصه را به رقیبان خارجی خود خواهند باخت.



 

1396/08/02
23:33:04
5.0 / 5
5960
تگهای مطلب: اپلیكیشن , اینترنت , فیلترینگ
این مطلب را می پسندید؟
(3)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
از دست ندهید!