دبیر شورای عالی فضای مجازی:

ملزومات توسعه فضای مجازی و اقتصاد دیجیتالی


دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بدون توسعه فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال امکان پذیر نیست.

فضای مجازی چیست؟

فضای مجازی یا فضای سایبر Cyberspace یک مفهوم برای توصیف فناوری دیجیتال به هم پیوسته گسترده است. لفظ مادرِ فضای سایبر، سایبرنتیک است به‌ معنای فرماندار یا راننده مشتق شده، واژه‌ای که نوربرت وینر برای کار پیشگامانه‌اش در مخابرات الکترونیک و علم کنترل به‌کار برد.
با این که نباید فضای مجازی را با اینترنت اشتباه گرفت؛ از این لفظ غالباً در اشاره به اشیاء و شخصیت‌هایی که تا حد زیادی در خود شبکه مخابراتی وجود دارد استفده می‌شود؛ تا جایی که برای مثال، ممکن است به‌طور استعاری گفته شود یک وبگاه، «در فضای مجازی وجود دارد».[۵] بر اساس این تعبیر، اتفاقاتی که در اینترنت رخ می‌دهد در «فضای مجازی» شکل می‌گیرد نه جاهایی که شرکت کنندگان یا سرورها به‌طور فیزیکی واقع شده‌اند. میشل فوکو فیلسوف از لفظ هتروتوپیا در توصیف چنان فضاهایی که به‌طور همزمان فیزیکی و ذهنی هستند استفاده کرد.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از مرکز ملی فضای مجازی سید ابوالحسن فیروزآبادی، در مراسم رونمایی از کتاب مجموعه قوانین و مقررات در رابطه با کسب و کارهای اینترنتی با حمایت مرکز ملی فضای مجازی و همکاری انجمن تجارت الکترونیک تهران با بیان این مطلب اضافه کرد: در عصر حاضر توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بدون توسعه فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال امکان پذیر نیست و در صورت محدود سازی فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال، اصل ضرورت توسعه برای کشورها در صحنه رقابت جهانی انکار شده است.
وی با اشاره به توسعه فضای مجازی و تأثیر آن بر قانون گذاری و مقرره گذاری در جهان اظهار داشت: با توسعه فضای مجازی قوانین و مقررات با یک توافق کلی و اجتماعی گذاشته می شوند و برخلاف گذشته که قوانین نگاشته شده و سال ها بعد از اجرا نسبت به اصلاح آن اقدام می شد، امروزه با تحولاتی که به وجود آمده و مشارکت و بلوغی که در جامعه وجود دارد قوانین بلافاصله به گفتمان گذاشته می شود بدین سبب نیاز است تا به توافق جمعی لحظه ای برای قانون گذاری دست یابیم که این خود فصل جدیدی در زمینه حکمرانی در جهان است.
فیروزآبادی اشاره کرد: اصل مقررات زدایی یک اصل ممدوح است و یکی از وظایف مرکز ملی فضای مجازی شناخت نیاز برای قوانین جدید و اجرای این اصل و ایجاد تعادل بین مقررات زدایی و وضع مقررات مورد نیاز جدید است و مرکز ملی به این تعادل توجه دارد.
وی اظهار داشت: در زمینه های مالکیت معنوی و داده، حریم خصوصی، حقوق و قوانین قراردادها و دارایی های معنوی که هنوز در نظام بانکی کشور به رسمیت شناخته نمی گردد به دنبال قانون گذاری و مقرره گذاری هستیم و این تاخر در پذیرش آن نه فقط در ایران بلکه در جهان به سبب فهم سیاسی در قانون گذاری و عدم توجه به تحولات اجتماعی و اقتصادی با چالش روبروست.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این که چاپ کتاب در این عرصه یکی از راه های تسهیل این پروسه است، اشاره کرد: باید در کنار مباحث قانون گذاری در حکمرانی به نظام سفارش که در خیلی از کشورها اثر کارکردی بیشتری نسبت به قانون دارد دقت کنیم و نیاز است تا دستگاه های حقوقی در این عرصه نیز وارد شده و علاوه بر مقرره گذاری به نظام سفارش گذاری بپردازند.
وی با اعلان اینکه نقدهای سازنده در زمینه سیاست ها، قوانین و مقررات می تواند به این روند کمک نماید، اضافه کرد: نقدهای مثبت و سازنده ما را به سمت بالندگی و تکامل در زمینه قانون گذاری در فضای مجازی کشور رهنمود می کند و خوشبختانه در جامعه در سطوح مختلف در فضای مجازی شاهد نقدهای مؤثر در زمینه های مختلف هستیم که همین مورد سبب وحدت نظری در خیلی از حوزه ها شده است.
فیروزآبادی اظهار داشت: همگرایی ملی در فضای مجازی سبب شده تا بتوانیم از فرصت های آن بعنوان پیشران توسعه ملی بهره برداری نماییم. در این مجموعه کتاب ۱۱۹ مورد مصوبات در سه حوزه سیاست ها، قوانین و مقررات جمع آوری شده است.
 

سرفصلهای این پست:
  1. فضای مجازی چیست؟
1400/10/09
14:24:26
5.0 / 5
1106
تگهای مطلب: فضای مجازی , اینترنت , تجارت الكترونیك , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
از دست ندهید!