ستاری:

راز استارتاپ های موفق


به گزارش لینك بگیر دات كام معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: استارتاپ های موفق به طور میانگین هفته ای حداقل ۱۰ درصد رشد را تجربه می نمایند.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از معاونت علمی و فناوری، سورنا ستاری در نشستی با حضور هیئت رئیسه و رؤسای اتاق های بازرگانی و فعالان اقتصادی سراسر كشور، با بیان این كه رشد اقتصاد دانش بنیان نیازمند زیست بوم كارآفرینی و نوآوری است اظهار نمود: مهم ترین خصوصیت این شركت ها فرهنگ جدیدی است كه همراه خود دارند و خلاقیت، نوآوری و توانمندی فناورانه نیروی انسانی را محور خود قرار می دهند.
ضرورت آموزش نیروی انسانی با اعتماد به نفس و خلاق
وی با اشاره به این كه مفهوم شهر خلاق ضرورتی است كه بر پایه آموزش مستمر و تولید زمینه های نوآوری مطرح می گردد اضافه كرد: آموزش مربوط به یك دوره زمانی خاص نیست و هیچ محدودیتی برای آموزش جامعه وجود ندارد. تهران به عنوان یكی از زمینه های بكر برای خلق نوآوری ظرفیتی بكر برای شكل گیری شهر خلاق است و با حمایت معاونت علمی و شهرداری تهران، ایجادیك شهر خلاق برای بروز نوآوری و تولید ارزش افزوده پیگیری می گردد.
تحول جدی به واسطه كسب و كارهای نوپا
ستاری با اشاره به توانمندی كسب و كارهای فناور و استارتاپ ها در لایجاد تحول ساختاری در بدنه اقتصادی و فرهنگی كشور اظهار داشت: كسب وكارهای فناور به خصوص در حوزه خدمات می توانند با نوآوری و كارآمدی خود ساختاری ناكارآمد اقتصادی را در هم بشكنند و ضمن رفع كاستی ها و چالش ها متناسب با نیاز جامعه ارزش افزوده بالا تولید كنند.
وی رشد فزاینده و تحولی یكی دیگر از خصوصیت های استارتاپ ها بود كه معاون علمی و فناوری به اهمیت آن اشاره كرد و اظهار داشت: استارتاپ های موفق به طور میانگین هفته ای حداقل ۱۰ درصد رشد را تجربه می كنند و نمونه های موفق این دست شركت ها در حوزه خدمات كه در كمتر از یك سال توانسته اند به رشدی بالا برسند كم نیست. این دست شركت ها می توانند ضمن حل مشكلات جامعه، با اصلاح ساختارهای نادرست و رفع محدودیت ها، قیمت ها را شفاف كنند و فضا را برای عرضه خدمات بهتر به سمت رقابت ببرند.
وی كسب و كارهای فناور را بهترین زمینه سرمایه گذاری سودآور دانست اضافه كرد: این كسب و كارهای نوآور و خلاق كه بار عرضه مستمر نوآوری و خدمتی جدید، رشد فزاینده كسب و كار، پایین آمدن هزینه خدمات و تولید ارزش افزوده را به همراه دارند بهترین زمینه برای حضور سرمایه گذاران هستند اما باید با تعریف سازوكارها و الگوهای ارزش گذاری و اعتبارسنجی این كسب و كارها كه خلاقیت نیروی انسانی مهم ترین سرمایه آن هاست، فرهنگ سرمایه گذاری جسورانه بر روی این كسب و كارهانهادینه شود.
رشد فزاینده كسب و كارهای نوآور
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به رشد قابل توجه شركت های فعال در حوزه فناوری های پیشرفته اظهار داشت: در حوزه های فناوری های پیشرفته چون نانوفناوری و زیست فناوری ظرفیت بسیار خوبی داریم. به طور مثال در حوز زیست فناوری شركت هایی فعال هستند كه داروهای حساس را تولید می كنند و حجم صادرات این شركت ها به كشورهای منطقه از مرز یكصد میلیون دلار عبور كرده است، همینطور فروش شركت های فعال در حوزه نانوفناوری با رشدی ۲برابری نسبت به سال پیش خود به بالای ۷۰۰ میلیارد تومان رسید.
رئیس بنیاد ملی نخبگان به توانمندی علوم انسانی در تولید ارزش افزوده مبتنی بر شركت های فناور اضافه كرد: علاوه بر فناوری های پیشرفته، شركت های فناور فعال در حوزه های نرم، صنایع خلاق و فرهنگی دارای ظرفیتی بالا برای خلق ارزش افزوده و حل مشكلات هستند اما باید سازوكار ارزش گذاری و معرفی این شركت ها به عنوان ظرفیت های اقتصادی تولید شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، ظرفیت نیروی انسانی كشورمان را فرصتی برای تحقق اقتصاد دانش بنیان دانست و اظهار داشت: با تكیه بر این سرمایه پرارزش كه در اختیار كم تر كشوری در دنیا قرار دارد، در خیلی از عرصه ها همچون نانوفناوری در رتبه چهارم قرار داریم و ایران جزو چهار كشور برتر در تربیت نیروی انسانی تحصیل كرده به حساب می آید همینطور بر اساس گزارش آنكتاد از وضعیت علمی و فناوری ایران كه نهادی زیرمجموعه سازمان ملل به حساب می آید، كشورمان در شاخص های اثرگذار نیروی انسانی رشدی جهشی را تجربه كرده است اما باید با تقارن در رشد كسب و كار به موازات این عرصه، رشد نامتقاران میان تولید علم و كسب و كار اصلاح شود.
رشد فضای كسب و كار شركت های دانش بنیان با تعامل اتاق بازرگانی و معاونت علمی و فناوری
در ادامه این نشست، مهندس شافعی رئیس اتاق ایران و نایب رئیس و رؤسای اتاق های بازرگانی سراسر كشور و فعالان اقتصادی به بیان دغدغه ها و دیدگاه های خود در حوزه هرچه بهتر فراهم شدن زمینه رشد كسب و كارهای دانش بنیان پرداختند.
ضمن تأكید بر ضرورت توجه به فرآیند ارزیابی شركت های دانش بنیان، اصلاح روندها و معیارهای ارزیابی این شركت ها، انجام ارزیابی توسط شتاب دهنده ها و كسب و كارهای این حوزه مطرح شد.
 

1396/07/19
23:54:15
5.0 / 5
3803
تگهای مطلب: دانش بنیان , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳