با انتشار صدمین شماره؛
پرونده حاکمیت سایبری در خارج از کشور خبرگزاری مهر ۱۰۰تایی شد
صدمین شماره از پرونده حاکمیت سایبری در خارج امروز در خبرگزاری مهر منتشر گردید. این پرونده تلاش قانونگذاران سراسر جهان برای سروسامان دادن به فضای سایبری کشورها را به نمایش می گذارد.
به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از مهر، امروز صدمین شماره از سلسله اخبار «حاکمیت سایبری در خارج» خبرگزاری مهر ذیل سرویس دانش و فناوری منتشر گردید. این زنجیره اخبار مهم و اثرگذار برای نخستین بار در سپهر رسانه ای کشور مورد توجه قرار گرفته و با استمرار آن موجب الگوسازی برای سایر رسانه ها نیز شده است.
پرونده ویژه مهر در این خصوص باتوجه به رویکرد کشورهای مختلف درباب قانونمند کردن شرکت های بزرگ فناوری نظیر فیسبوک، گوگل، توئیتر، آمازون و … در زمینه های مختلف حریم خصوصی، جمع آوری داده های کاربران، مقابله با آزارهای آنلاین، حفاظت از کودکان و جلوگیری از اقدامات ضد انحصار گردآوری شده است.
در این مجموعه به انتشار تازه ترین اقدامات کشورها در زمینه حکمرانی مجازی چه در بخش قانونگذاری برای پلت فرم های داخلی و خارجی و چه در برخورد کشورها با شرکت های خاطی در موارد مختلف همچون نقض حریم داده کاربران، حفاظت از کاربران زیر سن قانونی، حفظ رقابت در بازار و غیره پرداخته شده است.
یکی از مواردی که در پرونده «حاکمیت سایبری در خارج» به آن پرداخته شد، واکنش کشورهای مختلف در مقابل عملکرد مغایر با قانون شرکت های فناوری بود که در بیشتر مواقع به جریمه های سنگینی منجر می شود. بعنوان مثال روسیه بارها توئیتر، فیسبوک و گوگل را به سبب عدم حذف محتوای غیرقانونی جریمه کرده که آخرین مورد آن مربوط به هفته گذشته و در قالب خبر «روسیه فیسبوک و توئیتر را جریمه کرد» انتشار یافته است.
همچنین اتحادیه اروپا و ترکیه نیز در دو مورد جداگانه به سبب نقض قوانین حریم خصوصی «واتس اپ» را جریمه کرده اند که خبر اتحادیه اروپا واتساپ را ۲۶۷ میلیون دلار جریمه کرد یکی از خبرهای در رابطه با این مساله است.
در مجموعه ۱۰۰ تایی «حاکمیت سایبری در خارج»، در کنار پرداختن به مجازات شرکت های خاطی، به اقداماتی که دولت های مختلف برای وادار کردن شرکت های فناوری به اطاعت از قوانین خود انجام داده اند نیز پرداخته شده است. خبر «توئیتر مطیع قوانین هند شد.» یکی از مثال ها دراین زمینه است.
همچنین یکی از موارد مهم قانونگذاری در زمینه شرکت های فناوری شبکه های اجتماعی مربوط به انگلیس است. قانونگذاران این کشور علاوه بر بررسی لایحه ایمنی آنلاین با هدف دفاع از حقوق مصرف کنندگان و جلوگیری از رقابت ناعادلانه شرکت های بزرگ با شرکت های داخلی، لایحه دیگری را نیز پیشنهاد کردند. خبرگزاری مهر در پرونده مذکور به جزییات این اقدام کشور انگلیس پرداخته و در آخرین مورد طرح دولت انگلیس برای صیانت از کاربران بازار دیجیتال را منتشر نمود.
علاوه بر آنچه گفته شد در مجموعه اخبار حاکمیت سایبری در خارج از کشور به شیوه های مقابله کشورهای مختلف با پلت فرم ها و حفاظت از کاربران در کنار ترویج رقابت نیز توجه شد. بارزترین نمونه این مساله قانونگذاری کشور چین به شمار می آید که خبر نسخه چینی تیک تاک برای کاربران زیر ۱۴ سال محدودیت زمانی گذاشت نمونه ای از این دست محتوا است.
مجموعه ۱۰۰ قسمتی «حاکمیت سایبری در خارج» خبرگزاری مهر از منابع خبری خارجی و نهادهای دولتی گردآوری شده و تلاش نموده است ضمن پرداختن به مسائل و مشکلات حکمرانی فضای مجازی در سراسر دنیا و نحوه مقابله دولتها با این مشکلات، ضرورت لطمه شناسی و اقدامات عملیاتی در این عرصه در داخل کشور را نیز به مسئولان گوشزد کند.
5.0 / 5
1335
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب پرونده حاکمیت سایبری در خارج از کشور خبرگزاری مهر ۱۰۰تایی شد