خبر قفل شدن گوشیهای شیائومی در ایران صحت دارد؟
خبر قفل شدن گوشی از برند شیائومی در کوبا در حالی انتشار یافته که انجمن واردکنندگان موبایل می گوید تا کنون حتی یک مورد غیرفعال شدن گوشی در ایران یا کشورهای تحریم شده دیگر همچون کره شمالی، سوریه، سودان و کریمه گزارش نشده است و بنظر می رسد خبر قفل شدن گوشی های شیائومی در ایران حقیقت ندارد.
به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، در چند ساعت گذشته، اخباری در خصوص قفل شدن گوشیهای شیائومی در چند کشور خاص در بعضی از خبرگزاری ها و سایت ها منتشر گردید. نخستین بار سه روز پیش یک کاربر از کوبا در سایت ردیت، از قفل شدن گوشی جدید خود بعد از چند روز استفاده آگاهی داده بود. او اظهار داشت که گوشی شیائومی نوت ۸ دیگری نیز دارد که نزدیک به یک سال از آن استفاده می نماید و این مشکل برای این گوشی اتفاق نیفتاده و برای گوشی جدیدش پس از چند روز اتفاق افتاده است. این کاربر کوبایی ادعا کرده بود که از بیش از ۲۰ مورد مشکل مشابه که برای کاربران دیگر اتفاق افتاده آگاه است اما توضیحات بیشتری نداده است.
شیائومی در کشور کوبا بصورت رسمی فروش و خدماتی ارائه نمی دهد اما خیلی از گوشیهای ساخت این شرکت استفاده می نمایند. بعد از آن، از شب گذشته، تعدادی از سایت ها مانند XDA به بازنشر این خبر پرداختند و کشورهای دیگری را نیز به کوبا اضافه کردند. این در حالیست که انجمن واردکنندگان موبایل اعلام می کند با جست وجویی که انجام داده، هیچ موردی در ایران یا کشورهای دیگر گزارش نشده است و حتی افراد دیگری از کوبا چنین مشکلی را گزارش نکرده اند.
دلیل اضافه کردن نام ایران، کره شمالی، سوریه، سودان، کریمه به این فهرست، بند ۱۴.۲ شرایط و ضوابط فروش شیائومی اروپاست که در وب سایت شیائومی و همین طور هنگام روشن کردن و فعال سازی اولیه گوشیهای شیائومی ذکر شده است. بر طبق این بند، صادرات باردیگر کلیه محصولات شیائومی تابع قوانین صادراتی آمریکا است و هرگونه فروش این محصولات به کشورهای کوبا، سوریه، ایران، کره شمالی، سودان و کریمه ممنوعست.
آنطور که محمدرضا عالیان -سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی- به ایسنا گفت، این شرایط و ضوابط برای صادرات گوشیها و محصولاتی است که از مبدا اروپا به این کشورها صادر می شوند و درواقع این محصولات فقط جهت استفاده در اروپا تولید شده اند و نمی توان انها را بنا به قوانین تحریمی ایالات متحده به این کشورها صادر کرد، مانند هر کالای دیگر.
بگفته عالیان، این قوانین مربوط به فروشنده یعنی شیائومی فرانسه (که نمایندگی کل شیائومی اروپا را برعهده دارد) و مشتریست و مربوط به سایر مناطق نمی گردد. حتی در فهرست شرایط و ضوابط منتشرشده در وب سایت شیائومی چین، هند یا مناطق دیگر این محدودیت ها ذکر نشده است و احیانا این گوشیهای محدودی که در کوبا غیرفعال شده اند توسط مسافران یا یک شرکت از مبدا اروپا وارد کوبا شده اند. از آنجاییکه حتی یک مورد غیرفعال شدن گوشی در ایران یا کشورهای ذکرشده جز کوبا نبوده ایم، بدین سبب به احتمال بسیار زیاد این خبر واقعیت ندارد.
او اشاره کرد: البته این خبر از منابع رسمی شیائومی منتشر نشده و بنا بر این انجمن آنرا تایید نمی کند، اما ما درحال پیگیری موضوع هستیم. با توجه به این آنچه مسلم است، این که هنوز در ایران هیچ نمونه ای از غیر فعال شدن گوشیهای شیائومی گزارش نشده، از طرفی طی روزهای گذشته برای چند مدل از گوشیهای شیائومی که در فهرست ممنوعه رگولاتوری بودند، آپدیت رفع اشکال شماره گیری تماسهای اضطراری آمده است. با کنار هم قراردادن این موارد می توان نتیجه گرفت که این اتفاق حداقل برای موبایل های شیائومی در ایران نمی افتد، اما باز باید منتظر اعلام نظر منابع رسمی شیائومی باشیم.
5.0 / 5
1287
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب خبر قفل شدن گوشیهای شیائومی در ایران صحت دارد؟