در مراسم روز فناوری فضایی اعلام شد؛
توسعه كسب وكارهای دانش بنیان در حوزه فضا
به گزارش لینك بگیر دات كام رئیس سازمان فضایی ایران از تولید زمینه برای كسب وكارهای دانش بنیان در حوزه فضایی اطلاع داد و اظهار داشت: در این راستا اقدام به تدوین پروانه اپراتور ماهواره ای كرده ایم كه مراحل پایانی را طی می كند.
به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، دكتر مرتضی براری امروز، شنبه 14 بهمن ماه در مراسم روز ملی فناوری فضایی با اشاره به اینكه دهه فجر انقلاب اسلامی سرآغاز منشا تحول بنیادین در تاریخ پیشرفت كشور بوده است، اضافه كرد: این تحول نه تنها در عرصه سیاسی و حاكمیتی كشور رخ می دهد، بلكه منجر به ایجاد روحیه خودباوری و استقلال طلبی در تمامی حوزه ها شده است.
وی با اشاره به اینكه پیش از انقلاب برای جوانان دستیابی به موضوعات پیشرفته همچون صنعت فضایی یك رؤیا بود، اظهار نمود: بعد از انقلاب با اهتمام ویژه همین جوانان فرهیخته این پیشرفت ها حاصل شد و شاید بتوان گفت در سال های بعد از انقلاب شكوهمند اسلامی یكی از ثمرات و دستاوردهای با بركت نظام جمهوری اسلامی ایران، پیشرفت چشمگیر و ژرف كشور در حوزه علم و فناوری بوده كه ماحصل آن قرارگیری كشور در زمره كشورهای پیشرو در این زمینه بوده است.
براری با تاكید بر اینكه این دستاوردها و افتخارات نتیجه دوراندیشی تصمیم گیران و صلاحیت جوانان و نخبگان از این آینده نگری ها بوده است، ادامه داد: صرف نظر از اینكه پیشرفت های علمی و فناوری كشور در خدمت عزت، افتخار و رفاه جامعه ایران است، بی گمان این دستاوردها نقش بی بدیلی را در ارتقای جایگاه و شان نظام جمهوری اسلامی ایران در سطح بین المللی و جهان اسلام به دنبال داشته است.
رئیس سازمان فضایی ایران صنعت فضایی كشور را یكی از بزرگ ترین و مهم ترین تجلی گاه های پیشرفت علمی كشور دانست و تصریح كرد: صنعتی كه با وجود تمامی محدودیت ها، دستاوردهای برجسته ای در زمینه های مختلف مانند تربیت نخبگان و متخصصان، دستیبابی به فناوری های طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره ها و كاوشگرها و تولید زیرساخت های بومی پیچیده را در كارنامه خود دارد و به اذعان مراجع معتبر بین المللی ایران در حوزه فضایی جزء معدود كشورهای دارنده چرخه كامل بومی فناوری و به تعبیر مشخص قدرت های نوظهور این عرصه است.
وی با تاكید بر اینكه با عنایت به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود، ایران یكی از بازیگران جدی و فعالان حوزه فضایی در سطح بین المللی در سال های آتی است، خاطرنشان كرد: رسیدن به جایگاه كنونی در این حوزه جز با عنایت ویژه مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و مسئولان عالی نظام و تلاش بی وقفه فعالان این عرصه میسر نبوده است.
وی با اشاره به اشتغال بیش از چند هزار از جوانان و نخبگان در بخش های تحقیقاتی و پژوهشی در دانشگاه ها، صنایع و بخش های دانش بنیان، ادامه داد: در برنامه راهبردی فضایی كشور تا افق 1404 تاكید ویژه ای بر توسعه فناوری فضایی بعنوان یك فناوری راهبردی و اقتدارآفرین شده است.
به گفته وی، تثبیت دستاوردهای فناورانه ثبت شده تابحال و پایدارسازی آن، بسترسازی شكل گیری كسب و كارهای خصوصی در توسعه فناوری فضایی و امكان ورود این فناوری در سایر حوزه های صنعتی و تقویت نقش فناوری فضایی در تحقق انقلاب چهارم صنعتی همچون اقداماتی است كه در آینده باید اجرایی شود.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به برنامه های آینده بخش فضایی كشور، اظهار داشت: امروزه خیلی از كشورهای جهان علاوه بر بهره مندی از منابع مستقیم فناوری فضایی با بهره گیری از ظرفیت های آن به دنبال توسعه اقتصادی و اجتماعی خود هستند.
براری با تاكید بر اینكه فناوری فضایی نقش جدی و قابل توجهی در توسعه اقتصادی ایفا می كند، توضیح داد: بر مبنای آمارهای بین المللی اقتصاد فضا در 10 سال قبل از رشد صد در صدی برخوردار بوده كه به مراتب از متوسط رشد اقتصادی جهان، بیشتر بوده است.
وی حجم اقتصادی صنعت فضایی را بالغ بر 340 میلیارد دلار دانست و ادامه داد: در بعضی پیش بینی ها با افق چشم انداز 1404 این میزان به 510 و حتی 640 میلیارد دلار خواهد رسید كه این امر نمایانگر رشد حداقل 50 درصدی در 8 سال آتی خواهد بود.
براری، تعداد ماهواره های در مدار زمین را از حدود 1500 ماهواره فعلی تا 20 سال آینده به حدود 20 هزار ماهواره ذكر كرد و اضافه كرد: این امر نمایانگر گسترش حجم فعالیت های فضایی كشورهای مختلف است. این توسعه علاوه بر تولید امكان عرضه خدمات در حوزه های مختلف چون ارتباطات، اقتصاد، كشاورزی، صنعت و معدن، مدیریت بلایا و محیط زیست، منجر به اشتغال و كارآفرینی می گردد.
وی با طرح این سوال كه در این اقتصاد گسترده و جذاب، سهم كشور به چه میزان است، اظهار داشت: در تلاش خواهیم بود تا با تحریك تقاضا بویژه نیازهای دستگاه های اجرایی كشور از یك سو و از جانب دیگر فراهم آوری بستر ورود بخش خصوصی و تولید كسب و كارهای جدید نقش جدی تری در این اقتصاد ایفا نماییم.
براری افزود: بر همین مبنا و در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی، تلاش می نماییم كه در برنامه راهبردی فضایی كشور تا افق 1404 علاوه بر جهت گیری های توسعه فناوری، با بازنگری زنجیره عرضه ورود و توسعه فعالیت های بخش خصوصی، تولید كسب و كارهای جدید دانش بنیان را تسهیل نماییم.
رئیس سازمان فضایی افزود: در این راه تدوین پروانه اپراتور ماهواره ای با همكاری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بعنوان نخستین گام از این مسیر هم اكنون مراحل پایانی خویش را دنبال می كند.
به گفته وی، این رویكرد محدود به كسب و كارهای بزرگ در عرصه فضایی نخواهد بود و كسب و كارهای كوچك و متوسط كه به نوبه خود می تواند منجر به اشتغال و ارزش آفرینی جوانان نخبه و متخصص این عرصه هم شود، مورد توجه ویژه قرار می گیرد.
براری افزود: علاوه بر آن برنامه های آتی فضایی كشور مبتنی بر بكارگیری فرصت ها و ظرفیت های بین المللی در خدمت توسعه فناوری و اقتصاد بخش فضایی است. از این رو تلاش می گردد تا با حضور فعالانه و مسئولانه در عرصه بین الملل ضمن دفاع از حقوق و منافع ملی كشور در مجامع و نهادهای مختلف امكان استفاده حداكثری از این ظرفیت را با همكاری های مشترك، صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان، انتقال فناوری و جذب سرمایه خارجی فراهم نماییم.
5.0 / 5
3529
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب توسعه كسب وكارهای دانش بنیان در حوزه فضا