عضو هیئت مدیره اتحادیه كسب و كارهای مجازی:

افزایش كسب و كارهای آنلاین


شیوع كرونا تلنگری برای تغییر فاز كسب و كارهای آنلاین و افزایش خرده فروشیهای آنلاین و استفاده مردم از خدمات آنلاین و برنامه ریزی برای این كار است.

همیشه کسب و کارهای آنلاین در مرکز توجه کشورهای پیشرفته بوده اند، چون می توانند بسیاری از هرینه های دولتی اعم از حمل و نقل و... را کاهش دهند. در ایران نیز کسب و کارهای ایرانی پس از شیوع کرونا به فکر تغییر بستر سنتی به آنلاین افتاده اند. لینک بگیر دات کام با فروش بک لینک و فروش رپورتاژ آگهی به کمک کسب و کارهای آنلاین ایرانی می آید تا سریعتر به موفقیت برسند.

به گزارش لینک بگیر دات کام به نقل از ایسنا، با اینکه در نگاه نخست، برخی کسب و کارها از شرایط جدید منتفع می شوند، اما امکان دارد به علت تاثیر منفی انتشار کرونا بر تأمین کنندگان آنها، این کسب و کارها نتوانند از فرصت پیش آمده، برای توسعه فعالیت خود استفاده کنند؛ بنابراین بر اساس گزارش سازمان فناوری اطلاعات، تنها ۲۹ درصد کسب و کارها از این شرایط تأثیر مثبت گرفته اند و مهم ترین چالش این کسب و کارها، کاهش تقاضاست.
نکته دیگر، نحوه مواجهه کسب و کارها با شرایط جدید است؛ اینکه یک استارت آپ یا بنگاه اقتصادی، برای کاهش اثرات منفی انتشار کرونا بر خود، به تعدیل نیرو دست بزند، یا مدل درآمدی خویش را تغییر دهد، یا به سمت تعاملات جدید با سایر بازیگران و اجزای زنجیره ارزش خود برود، می تواند تاثیر شرایط جدید را برای آن بنگاه یا کسب و کار متفاوت سازد. از طرفی باآنکه امکان دارد این تصور ایجاد شود که کرونا یک بیماری با تاثیر وسیع و کوتاه مدت روی کسب و کارها باشد، اما هنگامی که مسأله ای در جهان چنین وسعت همه گیری دارد، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که تاثیر آن بعد از مدتی از بین برود. بلکه باید خویش را برای تاثیر پایدار در جنبه های مختلف کسب و کار آماده نماییم.

کسب و کارهای آنلاین هم از تأثیر کرونا در امان نبودند
رضا الفت نسب -عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی- درباره تأثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای آنلاین به ایسنا اظهار داشت: از زمانی که ویروس کرونا به کشور وارد شده، کسب و کارهای آنلاین هم تحت تأثیر قرار گرفتند و از آثار منفی آن در امان نبودند. باآنکه بخش های اندکی مانند بخش محتوایی و بخش فروش کالاهای سوپرمارکتی توانستند تا حدی یک رشد مثبت را تجربه کنند، اما تعداد آنها کم بود و تعداد زیادی از کسب و کارها مانند حوزه های گردشگری، دلیوری و حتی کسب و کارهایی که مبادرت به فروش کالاهای دیگر مانند کیف، کفش و پوشاک می کردند هم با کاهش فروش مواجه گشتند.
وی افزود: ازاین رو نه تنها به صورت کلی اتفاق خاصی برای کسب و کارهای آنلاین رخ نداده و چه بسا ضررهای هنگفتی هم متوجه آنها شده است، درصورتی که پیش از این از سوی دولت آمارهای عجیب و غریبی مطرح شده بود در خصوص اینکه کسب و کارهای آنلاین در این مدت با رشد ۲۰۰ درصدی مواجه گشتند و گویی شرایط بسیار خوبی را پشت سر گذاشتند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی با اشاره به شرایط ادامه دار شدن حضور کرونا در کشور بیان نمود: به نظر نمی رسد ویروس کرونا در مدت زمان کوتاهی در آینده و به صورت کلی در کشور و جهان از بین برود و احیانا کرونا تا چندین ماه همچنان با ما باشد. کسب و کارها باید یک برنامه ریزی حداقل ۱۸ ماهه و یک سال و نیمه انجام دهند تا بلکه بتوانند از این شرایط عبور کنند و این مسئله شامل کسب و کارهای نوپا و استارت آپ ها هم می شود.
الفت نسب در ادامه با اشاره به اینکه این کسب و کارها هم اکنون مهمترین نیازشان سرمایه در گردش است، اضافه کرد: خیلی از آنها با بحران مواجهند و بدین ترتیب ما تا آخر فروردین و اردیبهشت با تعداد زیادی از کسب و کارهای کوچک، متوسط و حتی بزرگ مواجه هستیم که حتی شاید قادر به پرداخت حقوق پرسنلشان هم نباشند و این شرایط را برایشان بسیار دشوار می شود و چه بسا مجبور به تعطیل کردن کسب و کارشان شوند.

لزوم اصلاح مدل کسب و کارها به سمت نیازهای جامعه
وی به کسب و کارهای نوپا سفارش کرد: آنها در این ایام باید تا جایی که می توانند مدل کسب و کاری خویش را به سمتی اصلاح کنند که بتواند نیاز جامعه را پوشش دهد. باید به نکاتی توجه نمایند همچون اینکه امروز همه مردم به سمت استفاده از مایحتاج بهداشتی و رعایت نکات بهداشتی رفتند و از سویی تلاش می کنند در خیابان ها و فروشگاه ها حضور نداشته باشند، ازاین رو کسب و کارها باید تا جایی که می توانند مدلشان را اصلاح کنند و با آنچه که مردم می خواهند هم راستا شوند و از آن طرف حتما هزینه هایشان را تا جایی که می توانند کاهش دهند.
وی با اشاره به نقش دولت اظهار نمود: دولت هم می تواند در این حوزه به کسب و کارها کمک نماید. برای مثال اگر می خواهد وامی به کسب و کارها بدهد، درصورتی که منابعش هم اجازه می دهد، به جای قرار دادن مدت شش ماهه و ۱۲ ماهه برای بازپرداخت این وام ها، حداقل مدت دو سال را قراردهد. هرچند با عنایت به کاهش چشم گیر قیمت نفت و وجود تحریم ها، دولت هم خیلی منابعی ندارد و اگر برنامه ریزی مناسبی برای کسب و کارها نداشته باشیم، با تعداد زیادی کسب و کار تعطیل و به دنبال آن هم تعداد زیادی فرد بیکار در جامعه مواجه خواهیم شد و هزینه های زیادی بابت این بیکاری در بخش های مختلف گریبانگیر همه خواهد شد.

امروز شاهدیم که خیلی از مسئولان در کشور مبحث اقتصاد دیجیتالی را پیش کشیدند و به نظر می آید تمایل بیشتری بوجود آمده که به خریدهای اینترنتی و غیرحضوی هم بیشتر از پیش پرداخته شود. البته این مورد تا کنون در حاکمیت و دولت مشاهده نشده اما شیوع این ویروس و همه گیری آن می تواند تلنگری باشد و حاکمیت را به این سمت هدایت کند که نیم نگاهی به تغییر فاز کسب و کارهای آنلاین داشته باشیم.

امید است در آینده دولت ایران نیز توجه بیشتری به کسب و کارهای آنلاین داشته باشد.
 


منبع:

1399/02/06
21:35:10
3.0 / 5
2059
تگهای مطلب: كسب و كار اینترنتی , آنلاین , اینترنت , كسب و كار
این مطلب را می پسندید؟
(3)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
ناشناس:
رونق کسب و کارهای اینترنتی خیلی خوبه، امیدوارم روز به روز در این زمینه پیشرفت کنیم
کاسب:
کسب و کارهای آنلاین اگر به سمت نیازهای جامعه بروند موفق می شوند
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
از دست ندهید!