رئیس جهاد دانشگاهی تاكید كرد

ضرورت توجه بیشتر به پول دیجیتال


به گزارش لینك بگیر دات كام رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به ظرفیت بالای فناوری اطلاعات در عرصه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، پول دیجیتالی را هم مولود دیگر این عرصه دانست و اظهار داشت: این مورد توجه قانون گذاران در ایجاد بسترهای مناسب قانونی برای رشد و پیشرفت حوزه فناوری اطلاعات را می طلبد و نیازمند مدلهای جدید كسب و كار و بازتعریف مناسبات اقتصادی می باشد.

به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، دكتر حمیدرضا طیبی بامداد امروز (چهارشنبه ۴ اردیبهشت) در افتتاحیه پنجمین كنفرانس بین المللی "وب پژوهی" كه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با اشاره به اینكه تحولات تكنولوژیكی روز به روز به همه حوزه های سنتی رسوخ پیدا می كند و ماهیت سازوكاری آنها را تغییر می دهد، تصریح كرد: فناوری اطلاعات بعنوان موضوعی جدی به همه ابعاد زندگی ما وارد شده و تجربه سایر كشورها نشان دهنده آن است كه فناوری اطلاعات بعنوان پیشران توسعه سبب جهش های توسعه ای در كشور هدف خواهد شد كه نمونه آنرا در كشورهایی همچون سنگاپور و كره جنوبی شاهد می باشیم.
وی با اشاره به اینكه كشورهای فوق با فراهم آوردن زیرساخت های دیجیتالی موجبات رشد اقتصادی را در كشور خود فراهم نموده اند، اظهار نمود: بررسی های علمی دقیق در حوزه آینده پژوهی فناوری اطلاعات در ایران نشان داده است در حوزه فضای مجازی با پیشران های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، حقوقی، فناورانه و زیست محیطی مواجه هستیم كه هر یك از این ابعاد جایگاه خاص خویش را داشته و قابل بررسی و مطالعه است.
رئیس جهاد دانشگاهی اضافه كرد: كنفرانس وب پژوهی با نگاهی متفاوت از نگاه تك بُعدی به این عرصه پرهیز كرده و بستری را فراهم آورده تا تمام حوزه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، حقوقی، زیست محیطی و فناورانه نتایج پژوهش و مطالعه خویش را ارائه نمایند.
طیبی با اشاره به اینكه به علت شرایط خاص كشور ما بعضی از ابعاد ذكر شده توجه بیشتری را می طلبد، اظهار داشت: اقتصاد یكی از حوزه هایی است كه در سال های اخیر و در همه شاخه های بانكداری، تجارت، صنعت، اشتغال و… از فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی تأثیر پذیرفته است. الان فضای مجازی علاوه بر تأثیراتی كه بر اقتصاد گذاشته شاخه ای جدید از اقتصاد با عنوان اقتصاد دیجیتال را بنا نهاده است.
وی خاطرنشان كرد: اقتصاد دیجیتالی مفهوم نسبتاً جدیدی است كه با گسترش فناوری اطلاعات و به كارگیری آن در جوامع در حال تكامل است. این مورد نگاهی ظریف و عمیق در حوزه كاربست تكنولوژی های جدید در عرصه تولید و صنعت و سایر وجوه اقتصاد از قبیل بانك، بیمه، اشتغال و… دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به مفهوم انقلاب صنعتی چهارم در عرصه تولید و صنعت تشریح كرد: مهم ترین مشخصه انقلاب اول صنعتی ماشین بخار بود، در انقلاب دوم صنعتی صنعت نفت، فولاد و برق پدیدار شد و در انقلاب صنعتی سوم هم فناوری الكترویكی و مكانیكی آنالوگ به فرآیندهای دیجیتالی بدل می شود.
طیبی افزود: این در شرایطی است كه صنعت چهارم وعده یك انقلاب صنعتی جدید را می دهد كه متضمن تكنیك های پیشرفته تولید با استفاده از اینترنت اشیا است كه سیستم های تولیدی را از راه سنسورها به یكدیگر متصل می كند و از این طریق بازدهی تولید را زیاد می كند. همینطور با گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات به تصمیم گیری هوشمندانه در دنیای فیزیكی كمك می نماید.
وی با عنایت به موارد بالا نیاز به مدلهای جدید كسب و كار و بازتعریف مناسبات اقتصادی را بدیهی دانست و افزود: پول دیجیتالی مولود دیگر این عرصه و نیازمند تصمیم گیری مناسب و به جا از جانب تصمیم گیران امور پولی و مالی است.
رئیس جهاد دانشگاهی اضافه كرد: خوشبختانه در سال های اخیر كشور ما شاهد تحولاتی در عرصه اقتصادی و در رابطه با فناوری اطلاعات بوده و وب ظرفیت های خویش را در توسعه كسب و كار و رونق بخشی به عرصه تولید و اشتغال نمایان ساخته است. تاكسی های اینترنتی، اپلیكیشن های موفق در حوزه های اقتصادی، مالی، اجتماعی، فرهنگی و بازی های اینترنتی نمونه هایی از این دست هستند.
طیبی در انتها رشد تعداد كاربران اینترنت در كشور از پنج میلیون در سال ۹۲ به قریب به ۵۵ میلیون در سال ۹۷ را نشانگر ظرفیت بالای بستر فناوری اطلاعات در عرصه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دانست و اظهار داشت: ظرفیت بالای این بستر در عرصه های مختلف توجه قانون گذاران را در ایجاد بسترهای مناسب قانونی برای رشد و پیشرفت این حوزه می طلبد.



1398/02/04
14:33:36
5.0 / 5
2141
تگهای مطلب: اپل , اپلیكیشن , اینترنت , اینترنت اشیا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب
نظر شما در مورد مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
از دست ندهید!