ایران به دنبال تحقق اینترنت ۲۰ مگابیتی با فیبر نوری
لینك بگیر دات كام: برای دسترسی ۸۰ درصد خانوارهای ایرانی به اینترنت با سرعت ۲۰ مگابیت بر ثانیه كه تكلیف آن در برنامه ششم توسعه آمده است، باید به سمت فناوری های جدیدی مانند فیبر نوری رفته و آنرا با ADSL جایگزین نماییم.
به گزارش لینك بگیر دات كام به نقل از ایسنا، سیاست اتصال همه روستاهای ایران به فیبر نوری در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دنبال می شود. این وزارتخانه در برنامه ششم توسعه، مكلف شده است كه ۸۰ درصد خانوارها را به اینترنت با سرعت ۲۰ مگابیت بر ثانیه دسترسی دهد. با این وجود، برخی كارشناسان می گویند ما هنوز در بخش اینترنت ثابت نتوانستیم آنطور كه باید توسعه پیدا نماییم برای اینكه هنوز روی ADSL هستیم، در حالیكه این فناوری در دنیا رو به انقراض است و مفهوم ۲۰ مگ این است كه باید تكنولوژی تغییر كند و به سمت VDSL یا FTTH حركت نماییم.
بنابراین، بااینكه تا چند سال پیش، بعضی از مسؤولان معتقد بودند فناوری اطلاعات و اینترنت، جزو كالاهای لوكس است و اینترنت ۱۲۸ كیلوبیتی برای دسترسی مردم كافی است، اما طی سال های گذشته، روند استفاده از اینترنت از سرعت های كیلوبیتی در اینترنت دایال آپ، رفته رفته جای خودرا به فناوری ADSL داد كه سرعتی به مراتب بیش تر داشته و حتی ۱۶ مگابیت را هم پوشش می داد و الان نوبت به فیبر نوری است كه سرعت هایی به مراتب بالاتر را برای كاربران به ارمغان آورد.
فیبر نوری بستر انتقالی است كه امكان انتقال داده های پرسرعت بالاتر از گیگابیت در آن وجود دارد. یعنی اگر تابحال اینترنت نهایتاً ۲۰ مگابیت بر ثانیه سرعت داشت، با فیبر نوری این امكان وجود دارد كه سرعت تا ۱۰۰۰ مگابیت یا یك گیگابیت بر ثانیه هم به مشتری تحویل داده شود.
اخیراً برخی مدیران مخابراتی با تاكید بر ضرورت حركت به سمت جایگزینی فیبر نوری با كابل های مسی اعلام نموده بودند تا سال ۲۰۲۰ تمام روستاها و شهرهای كشور همانند یك تار عصبی گسترده، تحت پوشش شبكه فیبر نوری قرار خواهد گرفت. كابل های قدیمی كه امروزه در منازل برای انتقال دیتای اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرند، ظرفیت لازم را برای انتقال با سرعت بالا ندارند و بااینكه شاید به زعم برخی، كاربران عادی اینترنت نیازی به اینترنت با سرعت های چند ده مگابیتی نداشته باشند، اما گسترش فناوری به مرور به این سمت حركت خواهدنمود و همین سوژه ضرورت حركت به سمت فیبر نوری را آشكار می كند.
در حوزه اینترنت ثابت هم برنامه های توسعه ای داشته ایم
در همین راستا، حسین فلاح جوشقانی - معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - اخیراً با بیان این كه رویكرد ما این نیست كه صرفاً توسعه یك جانبه روی تلفن همراه داشته باشیم بلكه به موازات آن در حوزه دسترسی اینترنت ثابت هم برنامه های توسعه ای داشته ایم، اظهار داشت: البته در حوزه اینترنت ثابت باید واقعیت را اظهار داشت كه متأسفانه هنوز نتوانسته ایم به آنچه شایسته مردم ایران است برسیم.
وی با بیان این كه هم اكنون حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون دسترسی به اینترنت پرسرعت داریم، اظهار نمود: با این وجود فناوری كه در این عرصه استفاده می شود ADSL و نهایت سرعتی كه می تواند در اختیار مردم قرار دهد، ۱۶ مگابیت بر ثانیه است. این در شرایطی است كه برمبنای اهداف تعیین شده برنامه ششم توسعه باید ۸۰ درصد خانوارهای ایرانی به اینترنت با سرعت ۲۰ مگابیت بر ثانیه دسترسی پیدا كنند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همین طور اشاره كرد: برای این كه این هدف محقق شود باید به سمت استفاده از فناوری های جدید همچون VDSL و یا FTTX حركت نماییم. سرعت دانلود روی اینترنت VDSL نزدیك به پنج برابر سرعت دانلود ADSL است و به مرز ۶۰ مگابیت بر ثانیه می رسد.
فلاح افزود: شركت مخابرات ایران اقداماتی در این راستا را شروع كرد و اپراتورهای بخش خصوصی هم در این راه گام هایی را برداشته اند، بطوریكه حالا یكی از شركت ها در حوزه VDSL با ظرفیت حدود ۷۰ هزار پورت، كل شهر دزفول را تحت پوشش قرار داده است؛ هرچند هم اكنون حدود ۶۰۰۰ پورت فعال است و یا در پردیس هم در همین حوزه شركتی ظرفیتی حدود ۳۰ هزار پورت به وجود آورده است.
وی با اشاره به اینكه در حوزه نمایش خدمات ارتباطات ثابت سیمی - كابلی اقداماتی شروع شده است، هرچند سرعت روند كار رضایت بخش نیست، اظهار داشت: در این عرصه چند اقدام باید انجام می شد و یكی از آنها بسترسازی مقرراتی بود كه مصوبه ۲۶۰ مصوبه كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره مقررات حاكم بر نمایش خدمات عمده فروشی بیت استریم در همین راستا بود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اضافه كرد: با اجرای این مصوبه، زیرساخت های فیبر نوری در بخش دسترسی شركت مخابرات ایران با شركت های FCP و Servco به اشتراك گذاشته می شود و با رفع انحصار مخابرات در این بخش، كیفیت خدمات افزایش یافته و امكان انتخاب برای مشتركین فراهم می شود.
فلاح افزود: در امتداد بسترسازی مقرراتی، مصوبه ۲۳۰ كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات هم شرایط جدیدی جهت استفاده تمامی سرویس دهندگان ارتباطی از امكانات پایه ای شامل تجهیزات سیم مسی، میكروداكت، سابداكت و داكت شبكه دسترسی مخابرات ایجاد كرد.
معاون وزیر ارتباطات اشاره كرد: همین طور این آمادگی را داریم سال جاری هم در حوزه دسترسی های فیبر با استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های سایر دستگاه ها همچون وزارت نیرو و شهرداری ها بتوانیم در حوزه اینترنت ثابت توسعه مناسبی داشته باشیم چون تنها اتكا به ظرفیت شركت مخابرات روند پیشرفت و توسعه دسترسی را كند خواهدنمود.
5.0 / 5
2304
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ایران به دنبال تحقق اینترنت ۲۰ مگابیتی با فیبر نوری